Δήμος Αθηναίων: Προχωρά σε ασφαλτοστρώσεις 200 χιλιομέτρων

Δήμος Αθηναίων: Προχωρά σε ασφαλτοστρώσεις 200 χιλιομέτρων
Δρόμος με ρωγμές (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Πρόκειται για "μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να αλλάξει την Αθήνα, όχι μόνο στην εικόνα αλλά δομικά", ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Έργα 72 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και επισκευές σχολικών κτιρίων δημοπρατούνται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου από τον Δήμο Αθηναίων.

Τις σχετικές εγκρίσεις για τα έργα αυτά που αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη, για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας, έδωσε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Οι ασφαλτοστρώσεις αφορούν οδικό δίκτυο 200 χιλιομέτρων, είναι προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθούν και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.

Επίσης, ο προϋπολογισμός των έργων συντήρησης και επισκευών στα σχολεία που δρομολογήθηκαν ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ εργασίες και αφορά αποκαταστάσεις στατικών φορέων, μονώσεις, αλλαγές κουφωμάτων και χρωματισμούς.

Σε σχετική του δήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης , τόνισε ότι «η αξία ενός μεγάλου έργου ή μίας σημαντικής παρέμβασης έχει ουσία όταν αλλάζει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής. Όταν παρεμβαίνει στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα». Και έχει, πρόσθεσε «μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε, «η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ταλαιπωρημένου οδικού δικτύου της πόλης, αλλά και των σχολικών και των δημοτικών κτιρίων, είναι μία προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για να αλλάξει την Αθήνα, όχι μόνο στην εικόνα αλλά δομικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα