Δήμος Αθηναίων: “Σκούπα” σε εγκαταλελειμμένες μοτοσυκλέτες

Δήμος Αθηναίων: “Σκούπα” σε εγκαταλελειμμένες μοτοσυκλέτες
Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων δικύκλων στον δήμο Αθήνας δήμος Αθήνας

Η επιχείρηση ξεκίνησε για τουλάχιστον 800 καταγεγραμμένα δίκυκλα. Πώς μπορείτε να ενημερώσετε για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα στην περιοχή σας.

Λίγες ημέρες αφότου ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ότι έρχεται ρύθμιση για καθορισμό θέσεων στάθμευση δικύκλων και για την ηχορύπανση, με τσουχτερά πρόστιμα, έρχεται ο Δήμος Αθηναίων να προβεί σε μία κίνηση που οφείλουν να κάνουν όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Ξεκίνησε, λοιπόν, από τον Δήμο Αθηναίων, μια τεράστια προσπάθεια περισυλλογής εγκαταλελειμμένων δικύκλων, από δρόμους και πεζοδρόμια της πόλης. Μάλιστα, περισσότερα από 800 δίκυκλα έχουν καταγραφεί από την αρμόδια διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εγκαταλελειμμένων, είτε μετά από καταγγελίες είτε μετά από επιτόπιους ελέγχους της Δημοτικής Αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών.

Στόχος είναι μέχρι τον Φεβρουάριο να έχουν να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 500 και από τις επτά Δημοτικές Κοινότητες και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία απόσυρσης τους μέσω του ΟΔΔΥ.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι ανάλογη διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και για τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, που προφανώς δεσμεύουν περισσότερο χώρο στους δρόμους, χωρίς να ξεχνάμε εκείνα που βρίσκονται σε χωράφια και οικόπεδα ανά την Ελλάδα.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, αλλά και στις ανάγκες που έχουμε όλοι μας για ασφαλή  μετακίνηση στα πεζοδρόμια και ειδικά οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες, είναι στοιχεία αδιαπραγμάτευτα και όσοι εγκαταλείπουν οχήματα είναι υπόλογοι όλων μας.

«Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια να ελευθερώσουμε θέσεις στάθμευσης, τα πεζοδρόμια μας αλλά και να απομακρύνουμε εστίες μόλυνσης από τις γειτονιές μας. Είναι μια διαρκής προσπάθεια για τον σεβασμό στον δημόσιο χώρο, για τον σεβασμό στην καθημερινότητα των Αθηναίων,» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα στην περιοχή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα