Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Στάθη Ψάλτη

Ο Γιάννης Σμαραγδής, μετά τις  ταινίες ΚΑΒΑΦΗΣ, EL GRECO και Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, ανακοινωσε  την νέα του ταινία ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας..Το Αγιον Ορος, το Ορος Σινά, το Πεκίνο, το Παρίσι, η Βιέννη, η Μόσχα και το Βερολίνο είναι μέρη που επισκέφθηκε ο συγγραφέας και τώρα επιδιώκει να αναδείξει η παραγωγή με επιτόπου γυρίσματα καθώς το σενάριο, σύμφωνα με τη σκηνοθετική προσέγγιση του Γιάννη Σμαραγδή, θέλει να αναδείξει το εσωτερικό ταξίδι του Καζαντζάκη που αναζητά «να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, τον Ζορμπά ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ   ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ο Γιάννης Σμαραγδής, μετά τις ταινίες ΚΑΒΑΦΗΣ, EL GRECO και Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ, ανακοινωσε την νέα του ταινία ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας βιωματικά να κατανοήσει τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας..Το Αγιον Ορος, το Ορος Σινά, το Πεκίνο, το Παρίσι, η Βιέννη, η Μόσχα και το Βερολίνο είναι μέρη που επισκέφθηκε ο συγγραφέας και τώρα επιδιώκει να αναδείξει η παραγωγή με επιτόπου γυρίσματα καθώς το σενάριο, σύμφωνα με τη σκηνοθετική προσέγγιση του Γιάννη Σμαραγδή, θέλει να αναδείξει το εσωτερικό ταξίδι του Καζαντζάκη που αναζητά «να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, τον Ζορμπά ---ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Την Δευτέρα στις 15:00, δημοσία δαπάνη από τον δήμο Ζωγράφου, η κηδεία του αγαπημένου ηθοποιού από το κοιμητήριο Ζωγράφου

Το "τελευταίο αντίο" στον αγαπημένο ηθοποιό Στάθη Ψάλτη θα πουν την Δευτέρα γνωστοί, φίλοι και συγγενείς αλλά και όσοι τον αγάπησαν μέσα από την καλλιτεχνική του πορεία.

Όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της οικογένειας του εκλιπόντος, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει δημοσία δαπάνη από τον δήμο Ζωγράφου την Δευτέρα στις 15:00 από το κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή, σε ηλικία 66 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Ο χαμός του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο και στους ουκ ολίγους που τον αγάπησαν μέσα από τις θρυλικές, πλέον, ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του 1980.

ADVERTISING

Καμικάζι Αγάπη μου

Το ταλέντο και το μπρίο του έδωσαν "ζωή" σε αμέτρητες ατάκες του στον κινηματογράφο, που έγραψαν ιστορία, ωστόσο αξιοσημείωτη είναι και η πορεία του στο θεατρικό σανίδι, στο οποίο τίμησε ιδιαίτερα την επιθεώρηση. Λιγότερη, ίσως, γνωστή αλλά εξίσου αξιομνημόνευτη και η επιτυχία του σε δραματικούς ρόλους.

Μπάρμπα: Δεν έδειξε το εύρος του ταλέντου του

Η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα δήλωσε στο NEWS247: «Εμένα ήταν η πρώτη μου θεατρική δουλειά (με τον Στάθη Ψάλτη). Κοριτσάκι ήμουν, 19-20 χρονών όταν είχα βγει Μις Ελλάς. Μου έκανε την πρόταση μετά τα ελληνικά καλλιστεία και πήγα μαζί του στην πρώτη μου δουλειά στο θέατρο. Ήταν ένας πολύ μεγάλος και πολύ ταλαντούχος ηθοποιός με μεγάλη γκάμα στο θέατρο. Αγαπήθηκε από το κοινό και πιστεύω πραγματικά ότι ήταν ένας σπουδαίος κωμικός. Δεν έδειξε το εύρος του ταλέντου του γιατί επέλεξε μόνο έναν δρόμο για να ψυχαγωγεί τον κόσμο.

Αλλά όταν επέλεξε και την άλλη του πλευρά -τον θυμάμαι όταν είχε παίξει στον "Συμβολαιογράφο", είχε κάνει αυτή τη φοβερή εμφάνιση- ήταν μοναδικός. Ήταν μεγάλο ταλέντο ο Στάθης Ψάλτης. Τώρα καλούνται τα νέα παιδιά το κενό αυτό να το αναπληρώσουν δεόντως».

Ο αποχαιρετισμός της Φίνου

Η Καίτη Φίνου, με την οποία ο εκλιπών ήταν ζευγάρι σε πολλές ταινίες αλλά και στη ζωή, τον αποχαιρέτισε με ένα σύντομο μήνυμα στο Twiter.

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Στάθη Ψάλτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τη θλίψη τους εξέφρασαν τα κόμματα για τον χαμό του Στάθη Ψάλτη

Βάνα Μπάρμπα: Ο Στάθης δεν έδειξε το εύρος του ταλέντου του

Στάθης Ψάλτης: Οι ατάκες του από τα '80s που έγραψαν ιστορία

SHARE:

24Media Network