Δίνεται στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας στην Ιόνια οδό

Δίνεται στην κυκλοφορία η Σήραγγα Κλόκοβας στην Ιόνια οδό

Παραδίδονται σήμερα στην κυκλοφορία ακόμα 37 χλμ. στην Ιόνια Οδό και η σήραγγα στην Κλόκοβα. Την παράδοση του νέου τμήματος θα κάνει το μεσημέρι ο Χρήστος Σπίρτζης

Αποστολή: Δημήτρης Μπαλής

Με μεγαλύτερη ασφάλεια θα κινούνται από σήμερα όσοι διέρχονται την Ιόνια Οδό, Αντίρριο – Ιωάννινα και ταυτόχρονα θα συντομεύουν χρονικά τη διαδρομή τους, κατά περίπου μισή ώρα.

Μετά το μεσημέρι θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα που ξεκινά από το 11ο χλμ. της Ιόνιας Οδού και την είσοδο στη σήραγγα της Κλόκοβας (η εταιρεία έχει προτείνει στο Υπουργείο να ονομαστεί Κενταύρου Νέσσου*) και φτάνει έως την παράκαμψη Αγρινίου. Εκεί ενώνεται με το τμήμα «Παράκαμψη Αγρινίου (Α/Κ Κεφαλόβρυσο 48ο χλμ.) έως Α/Κ Αμφιλοχίας (107ο χλμ.) που ήδη είναι σε κυκλοφορία από τον Δεκέμβριος του 2016.

Το νέο τμήμα είναι συνολικού μήκους 37 χλμ. και με τη σύνδεση του με τα 59 χλμ. της παράκαμψης Αγρινίου, δημιουργούν ένα ενιαίο τμήμα στην Ιόνια Οδό, σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητόδρομου, συνολικού μήκος 96 χλμ.

Περισσότερα τεχνικά για το έργο μετά το μεσημέρι καθώς και δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών που θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του συγκεκριμένου τμήματος.

*Στην ελληνική μυθολογία ο Κένταυρος Νέσσος ήταν  γιος του Ιξίωνα και της Νεφέλης και είχε λάβει μέρος στην πάλη του Φόλου με τον Ηρακλή. Αφού καταδιώχθηκε από τον ήρωα, ο Νέσσος εγκαταστάθηκε στις όχθες του ποταμού Ευήνου, όπου εργαζόταν ως περαματάρης, περνώντας πεζούς διαβάτες στην άλλη πλευρά του ποταμού πάνω στην πλάτη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα