Δολοφονία Χέντερσον: Διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης

Δολοφονία Χέντερσον: Διεκόπη η εκδίκαση της υπόθεσης
O 22χρονος Μπακαρί Χέντερσον, που δολοφονήθηκε στο Λαγανά

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε με ενστάσεις που κατέθεσαν συνήγοροι υπεράσπισης.

Διεκόπη για τις 27 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αμερικανού υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας κάθισαν σήμερα έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι τρεις εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε με ενστάσεις που κατέθεσαν συνήγοροι υπεράσπισης. Η πρώτη ένσταση που κατατέθηκε, αφορούσε θέμα της γνωστοποίησης του βουλεύματος παραπομπής στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενός εκ των κατηγορούμενων και συγκεκριμένα για την γλώσσα στην οποία αυτό μεταφράστηκε.

Η δεύτερη ένσταση που κατατέθηκε από συνηγόρους ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, αφορούσε την αποβολή της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο, έπειτα από διάσκεψη, απέρριψε και τις δύο ενστάσεις και αποφάσισε την διακοπή της δίκης για τις 27 Σεπτεμβρίου. Προηγουμένως, οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέθεσαν διεξοδικά τους ισχυρισμούς του κάθε κατηγορουμένου.

Παρόντες στην ακροαματική διαδικασία ήταν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Πάτρα. Τέλος, η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα