Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Εξετάζεται η πιθανότητα πνιγμού

Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο: Εξετάζεται η πιθανότητα πνιγμού

"Φως" στα αίτια θανάτου της φοιτήτριας αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση που θα δημοσιευτεί σήμερα. Διερευνάται η σχέση της άτυχης Ελένης με τους δύο φερόμενους δράστες του εγκλήματος.

Ειδικό κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών του Λιμενικού Σώματος, που έφτασε στη Ρόδο εσπευσμένα από την Αθήνα έλυσε το μυστήριο της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας, σε συνεργασία με το Λιμενικό.

Η 21χρονη Ελένη που σπούδαζε στο Τμήμα  Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ήταν κόρη αντιδημάρχου του Δήμου Διδυμότειχου.

Στον τελευταίο της διάλογο με φίλη της δήλωνε, “θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο, γιατί κάποιος μου χτυπάει την πόρτα” και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Αρχικά, στο ανακριτικό γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, προσήχθησαν τρία άτομα και τελικά ομολόγησαν δύο εξ αυτών, ένας 21χρονος και ένας 19χρονος, ελληνικής και αλβανικής καταγωγής. Βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της κοπέλας, ήταν το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που είχε στο πόδι.

Το άψυχο σώμα της κοπέλας εντοπίστηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018 στην θαλάσσια περιοχή Φωκίας στους Πεύκους κοντά στο φυλάκιο Γκίνας, σε δύσβατο σημείο. Το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, έχοντας μόνο ένα λυμένο μώβ στηθόδεσμο, ενώ έφερε τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Από τις αρχές εξετάζονται ακόμη τα αίτια του θανάτου, αν προέκυψαν από πτώση στα βράχια, από τα χτυπήματα που δέχθηκε ή από πνιγμό.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται και ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος. Σε αυτό φαίνεται η άτυχη φοιτήτρια να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή έγινε την περασμένη Τρίτη ενώ η Ελένη Τοπαλούδη βρέθηκε νεκρή την επόμενη μέρα, στα βράχια της απόκρημνης παραλίας.

Από τις έρευνες πέριξ της περιοχής που βρέθηκε το πτώμα, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, δεν προέκυψαν μαρτυρίες κατοίκων. “Φως” στα αίτια θανάτου της φοιτήτριας αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση που θα δημοσιευτεί σήμερα Τρίτη.

Από το ρεπορτάζ φαίνεται πως υπήρχε σεξουαλικό κίνητρο. Οι δύο νεαροί προσπάθησαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, εκείνη αντέδρασε, τη χτύπησαν, τη μετέφεραν σε απόμερο σημείο και προσπάθησαν να την “ξεφορτωθούν” πετώντας τη στη βραχώδη ακτή.

Η έρευνα στο περιβάλλον της κοπέλας συνεχίζεται με ερωτήματα να παραμένουν ανοιχτά σε σχέση με το ποιοι ήταν στο επίμαχο βαν και αν η νεαρή είχε πρότερες σχέσεις με τους δύο νεαρούς που ομολόγησαν. Ο πατέρας της άλλωστε, Γιάννης Τοπαλούδης, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 δήλωσε πως η Ελένη γνώριζε έναν εκ των δραστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα