Δολοφονία Καμπανού: “Χτύπησα τον φίλο του Άλκη στο κεφάλι με στειλιάρι” κατέθεσε ο 11ος κατηγορούμενος

Δολοφονία Καμπανού: “Χτύπησα τον φίλο του Άλκη στο κεφάλι με στειλιάρι” κατέθεσε ο 11ος κατηγορούμενος
Λουλούδια και κεριά στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Με την απολογία του 11ου κατηγορούμενου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Ο κατηγορούμενος δήλωσε "βαθιά μετανιωμένος" για την επίθεση και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες του Άλκη και των φίλων του.

“Βαθιά μετανιωμένος” δήλωσε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ο 11ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου.

Όπως είπε, έχει μετανιώσει που εκείνο το βράδυ πήγε στο σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη αλλά και τις οικογένειες των φίλων του.

“Δεν το σκέφτηκα ότι θα προκαλέσω κάτι σοβαρό. Ήταν λάθος μου που χτύπησα και ζητάω συγνώμη. Δεν έπρεπε να πάω καθόλου εκεί πέρα”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Σύμφωνα με το thestival.gr, αναφορικά με την επίθεση στα σκαλάκια της πολυκατοικίας στην οδό Γαζή, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως χτύπησε με το στειλιάρι μόνο τον φίλο του Άλκη, Άγγελο, δυο τρεις φορές στο κεφάλι.

“Είδα την κίνηση του Α.Β. τον χτύπησα δύο τρεις φορές στο κεφάλι. Μόνο τον Α.Β. Δεν είδα τον Άλκη ποτέ. Ούτε πεσμένο. Χτύπησα τον Α.Β. και γύρισα στο αυτοκίνητο”, είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Όπως ισχυρίστηκε, το ξύλο που είχε στην επίθεση το πήρε από τον σύνδεσμο και δεν το βρήκε στο αυτοκίνητο όπως αρχικά είχε περιγράψει. “Δεν ήθελα να πω ότι πήρα το ξύλο από τον σύνδεσμο ότι το κατέβασα εγώ ο ίδιος”, ανέφερε. “Την άλλη μέρα το πρωί δεν περιγράφεται αυτό που ένιωσα όταν κατάλαβα τι έγινε”, ανέφερε επίσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το ποιος χτύπησε τον Άλκη Καμπανό ανέφερε πως ο ίδιος χτύπησε μόνο τον φίλο του θύματος και πως δεν είδε ποιοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν τα δολοφονικά χττυπήματα στον Άλκη, αφού φορούσε και κράνος.

Παράλληλα, αρνήθηκε πως βρέθηκε κοντά στον Άλκη αμφισβητώντας τον ισχυρισμό της Εισαγγελέως πως με βάση τα βίντεο φαίνεται να είναι κοντά στο θύμα.

Κλείνοντας την απολογία του ο 11ος κατηγορούμενος επανέλαβε τη συγγνώμη του προς τις οικογένειες του Άλκη και των φίλων του ενώ δήλωσε ξανά μετανιωμένος για ό,τι έγινε.

Νωρίτερα απολογήθηκε ο 10ος κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν αυτός που κρατούσε το δρεπάνι στη φονική επίθεση.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί εντός λίγης ώρας με την απολογία του 12ου κατηγορούμενου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα