Δολοφονία Μ. Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Δολοφονία Μ. Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι
Απόφαση για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά, παρά τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, προτείνει η εισαγγελέας της έδρας στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, κάνοντας λόγο για "ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά".

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων https://www.news247.gr/koinonia/dolofonia-marioy-papageorgioy-den-espasan-ta-isovia-cheirokrotimata-sto-efeteio.7469053.htmlπου εμπλέκονται στην αρπαγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Πρόκειται για τέσσερις συνολικά κατηγορούμενους για τους οποίου κρίθηκε πως θα πρέπει να καταδικαστούν όπως και πρωτόδικα. Αναλυτικότερα, για τον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία, το δικαστήριο απεφάνθη ενοχή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας. Παράλληλα, ομόφωνη ήταν η καταδίκη ακόμη δύο κατηγορουμένων για σύσταση συμμορίας και τον τέταρτο εμπλεκόμενο για απόπειρα εκβίασης.

Αυτή την ώρα το δικαστήριο συνεδριάζει σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών. Ήδη η υπεράσπιση του καταδικασθέντος «εγκεφάλου» έχει ζητήσει τη χορήγηση του σύννομου προτέρου βίου, της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, που πρώτη φορά εισάγεται στο νέο Ποινικό Κώδικα.

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα, ζηπτησε να μη γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό, προχωρώντας μάλιστα σε μία ανάλυση ως προς την περίσταση του πρότερου σύννομου βίου. Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως πράγματι πρέπει να δίνεται εφόσον ο δράστης έχει λευκό ποινικό μητρώο, επεσήμανε ωστόσο πως αυτό δεν επαρκεί. Όπως ανέφερε, το δικαστήριο θα πρέπει να κρίνει αν ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά, επισημαίνοντας ότι ο 78χρονος «είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα