Δολοφονία Σουλεϊμανί: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Πρεσβείες και πιθανούς στόχους στην Ελλάδα

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε Πρεσβείες και πιθανούς στόχους στην Ελλάδα
Διαδηλωτές καίνε τη σημαία των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί στο Ιράν AP

Αυξάνονται τα μέτρα σε ευαίσθητους στόχους των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην χώρα μας. Στενή συνεργασία σε πληροφοριακό επίπεδο.

Σε έκτακτα και αυξημένα μέτρα προστασίας των Πρεσβειών των ΗΠΑ και του Ισραήλ αλλά και στόχων συμφερόντων αυτών των χωρών στην Ελλάδα, προχωρά η Αστυνομία, μετά την δολοφονία Σουλεϊμανί από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. πράττει βεβαίως το αυτονόητο όπως σε κάθε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν με την ενίσχυση των δυνάμεων που περιφρουρούν ευαίσθητους στόχους και βεβαίως βρίσκεται σε στενή συνεργασία σε πληροφοριακό επίπεδο με τους ομολόγους της.

Τα τελευταία χρόνια λόγω και των μεταναστευτικών ροών στην χώρα μας από την Μέση Ανατολή έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα το δίκτυο πληροφόρησης και στενής παρακολούθησης «ατόμων ενδιαφέροντος», με διαρκή και στενή συνεργασία με υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας συμμαχικών χωρών, αλλά σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι είναι αρκετά καθησυχαστικοί αφού η χώρα δεν θεωρείται χώρα στον στενό πυρήνα επιλογών ως στόχου αντιποίνων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως λαμβάνονται μέτρα όπως και σε όλο τον δυτικό κόσμο, όποτε σημειώνονται αναταραχές ανάλογου βεληνεκούς με τα τελευταία γεγονότα.

Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποιεί με πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων

“Το Ιράν θα τιμωρήσει του Αμερικανούς οπουδήποτε βρίσκονται στην ακτίνα δράσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας σε αντίποινα για τον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί”, προειδοποίησε ο στρατηγός Γολαμάλι Αμπουχαμζέχ, διοικητής του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης στην επαρχία Κερμάν.

Το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να εκδικηθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, σύμφωνα με δηλώσεις του ιρανού στρατηγού που έγιναν την Παρασκευή και μεταδόθηκαν το Σάββατο από το πρακτορείο Tasnim.

Στον Λίβανο, ο Μοχάμεντ Ράαντ, στέλεχος της τοπικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, δήλωσε ότι η απάντηση του φιλοϊρανικού «άξονα αντίστασης» στον θάνατο του Κασέμ Σουλεϊμανί θα είναι αποφασιστική, μετέδωσε το δίκτυο al-Mayadeen TV.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «διέπραξαν σφάλμα» βάζοντας στο στόχαστρο τον Σουλεϊμανί και ότι θα το αντιληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα