Δολοφονία στο Χαΐδάρι: Το παράνομο παρελθόν του επιχειρηματία

Δολοφονία στο Χαΐδάρι: Το παράνομο παρελθόν του επιχειρηματία
Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή πυροβόλησαν και σκότκωσαν τον επιχειρηματία στο Χαϊδάρι Eurokinissi

Οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν εναντίον των δραστών υποστηρίζουν πως βρέθηκαν τυχαία στο σημείο του φονικού. Η βόμβα στην επιχείρηση του θύματος πριν τρία χρόνια και το "σκοτεινό" παρελθόν εκβιασμών και παράνομου στοιχηματισμού.

Πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου μοιάζει να είναι ο θάνατος του 49χρονου επιχειρηματία που έπεσε θύμα πυροβολισμών στο μαφιόζικο χτύπημα το μεσημέρι της Τρίτης στο Χαϊδάρι.

Ο άνδρας δέχθηκε καταιγισμό πυρών από καλάσνικοφ από δύο δράστες, τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε στο Αττικό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ και τέσσερις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, που εκτιμάται ότι είναι από το όπλο του αστυνομικού. Αυτό θα διευκρινιστεί από την βαλλιστική έρευνα που γίνεται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν έρευνα για την επίθεση, φαίνεται πως έχουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή της επίθεσης αλλά και τη μηχανή των δραστών να διαφεύγει.

Ο επιχειρηματίας ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων καφέ και αντιπρόσωπος ιταλικής εταιρείας καφέ. Αρχικά είχε μπει στο στόχαστρο το 2016 όταν είχε εκραγεί βόμβα μικρής ισχύος στα γραφεία της επιχείρησής του, που βρίσκονται κοντά στο σημείο που δέχτηκε και την σημερινή επίθεση. Ο ίδιος τότε είχε δηλώσει στις Αρχές πως δεν γνώριζε ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι δράστες.

Έναν χρόνο πριν από εκείνο το χτύπημα, είχε συμμετάσχει στην χρηματοδότηση της Παναχαϊκής, ενώ παλιότερα φέρεται να είχε απασχολήσει για παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και παράνομο στοιχηματισμό. Συγκεκριμένα, στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εκβιασμούς, για τον νόμο περί παιγνίων, για απάτες, πλαστογραφία και ακάλυπτες επιταγές.

Στην ίδια περιοχή είχαν γίνει και άλλες δολοφονίες με αντιστοίχως μαφιόζικο τρόπο:

Η εμπλοκή αστυνομικών εκτός υπηρεσίας

Στο σημείο της δολοφονίας φέρονται να ενεπλάκησαν και δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκτός Υπηρεσίας και μάλιστα ο ένας από αυτούς έκανε χρήση του οπλισμού του, πυροβολώντας στον αέρα.

Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διακριβωθεί ο ρόλος τους, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να εργάζονταν παράτυπα ως προσωπική φρουρά του επιχειρηματία και να τον ακολουθούσαν με μοτοσικλέτα όταν έγινε η ένοπλη επίθεση σε βάρος του ή να βρέθηκαν όντως τυχαία στο περιστατικό, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται.

Για την περίπτωση τους πάντως και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής τους.

Οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής συλλέγουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από κάμερες της περιοχής, σε μία προσπάθεια να μπορέσουν να ανακαλύψουν δράστες και κίνητρα για την αιματηρή αυτή επίθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα