Δολοφονία βιολόγου: Ανοίγουν στόματα – Βασανίστηκε πριν πεθάνει – Η απόφαση της οικογένειας

Δολοφονία βιολόγου: Ανοίγουν στόματα – Βασανίστηκε πριν πεθάνει – Η απόφαση της οικογένειας

Η επιστήμονας που λάτρευε την Κρήτη και συμμετείχε για πέμπτη φορά σε διεθνές συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας στο Κολυμπάρι Χανίων, έφερε αρκετά χτυπήματα στα πλευρά που πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες, της τα προκάλεσαν για να την ακινητοποιήσουν.

Συνεχίζεται το θρίλερ της Κρήτης για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι αστυνομικοί ανακρίνουν υπόπτους και μάλιστα έχουν συλλέξει το DNA τους, σε μία προσπάθεια να εξιχνιάσουν τη φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ίτον, η οποία βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα νεκρή, μέσα σε σπηλιά που χρησιμοποιούσαν ως πυριτιδαποθήκη οι Γερμανοί κατακτητές, στο Ξαμουδοχώρι, στα Χανιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στους αστυνομικούς κατέθεσαν ένας 85χρονος αγρότης και ένας ηλικιωμένος ψαράς, οι οποίοι είπαν ότι είδαν την 60χρονη βιολόγο στο χωριό Αφράτα, το οποίο βρίσκεται σε μια απόσταση περίπου 4,5χλμ. από τη σπηλιά, στην οποία εντοπίστηκε νεκρή.

Το στοιχείο αυτό κρίνεται σημαντικό από τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, καθώς εκτιμούν ότι τα ίχνη της χάθηκαν ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό Αφράτα, όταν η βιολόγος προσπαθούσε να επιστρέψει στην Ορθόδοξη Ακαδημία, όπου αναμενόταν να συμμετάσχει σε συνέδριο.

Ο 85χρονος δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα: “Την είδα και την αναγνώρισα στη συνέχεια από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα όπως ακριβώς ήταν τα ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και ένα εκκλησάκι στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη”.

Ο δράστης της δολοφονίας ακινητοποίησε την Αμερικανίδα βιολόγο τραυματίζοντάς τη με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της, πριν της προκαλέσει τον ασφυκτικό θάνατο. Η άτυχη γυναίκα πάλεψε για τη ζωή της, χωρίς όμως τελικά να καταφέρει να γλιτώσει από τη μανία του δράστη.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα της, μετά τη δολοφονία της. Το ενδεχόμενο του βιασμού μένει ανοιχτό, αλλά λόγω της αποσύνθεσης  δεν μπορούσαν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και έτσι λήφθηκε υλικό για να ελεγχθεί εργαστηριακά. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Οι ανταποκρίσεις Βρετανικών, Αμερικανικών και Γερμανικών τηλεοπτικών δικτύων από την Κρήτη, για την πολύκροτη υπόθεση, διαδέχονται η μία την άλλη.

Ήδη έχουν γίνει περισσότερες από δέκα προσαγωγές ατόμων, ενώ οι διωκτικές αρχές «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή – αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια – αναζητώντας πειστήρια.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, μεταξύ των προσαχθέντων μπαίνουν και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, που έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο χώρο της ΟΑΚ, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα ελέγχονται και όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από την περιοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας και σε ακτίνα 10 χλμ. από όπου ενδεχομένως προκύψουν στοιχεία.

Η οικογένεια της άτυχης βιολόγου, που τα προηγούμενα 24ωρα παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις, αναχώρησε από την Ελλάδα σήμερα το πρωί. Η ΕΛ.ΑΣ. πρότεινε να οριστεί τεχνικός πραγματογνώμονας εκ μέρους της οικογένειας, ωστόσο οι οικείοι της 60χρονης Suzanne αρνήθηκαν δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα