Δολοφονία βιολόγου: Στην τελική ευθεία των ερευνών – Η κατάθεση και το γάβγισμα των σκυλιών

Δολοφονία βιολόγου: Στην τελική ευθεία των ερευνών – Η κατάθεση και το γάβγισμα των σκυλιών

Απαιτείται χρόνος και πολύ δουλειά για την υπόθεση. Ο τρόπος με τον οποίο ακινητοποιήθηκε και δολοφονήθηκε η Suzanne "αποκαλύπτει" στοιχεία της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσης του δράστη.

Στην τελική ευθεία, φαίνεται πως έχουν μπει οι έρευνες των Αστυνομικών αρχών για την διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton στα Χανιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zarpanews.gr, οι αστυνομικές αρχές πιθανότατα βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών της φρικτής δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για στοχευμένες πλέον έρευνες, που αφορούν τρία ή τέσσερα άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς που φέρονται σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ, να έχουν σχέση με το τραγικό περιστατικό.

Μάλιστα από τα συγκεκριμένα άτομα έχει ληφθεί – όπως είναι αναμενόμενο – γενετικό υλικό, και πλέον αυτό που αναμένεται είναι τα απαραίτητα αποτελέσματα από τα σχετικά δείγματα για να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή από το Κολυμπάρι μέχρι τα Αφράτα, καθώς εκεί εθεάθη σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πριν την εξαφάνισή της η Αμερικανίδα επιστήμονας.

Εκτιμάται τέλος από τις Αστυνομικές Αρχές πως οι εξελίξεις θα είναι άμεσες, σε ότι αφορά την πολύκροτη πλέον, όπως έχει εξελιχθεί, υπόθεση.

Η κατάθεση και το γάβγισμα των σκυλιών

Η περιοχή μεταξύ των Αφράτων και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης εξετάζεται από την ΕΛΑΣ ως πιθανή για το «σκοτεινό» τετ-α-τετ της Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton με τον δολοφόνο (ή τους δολοφόνους) της.

Πρόκειται για μία απόσταση περίπου 4,5 χιλιομέτρων, μία διαδρομή που περνά μέσα από αμπέλια και ελαιόδεντρα, χαρουπιές και συχνά κοπάδια κατσικιών που βόσκουν στις πλαγιές του δρόμου.

Για την άτυχη Suzanne η απόσταση αυτή θα μπορούσε να καλυφθεί σε ικανοποιητικό χρόνο δεδομένου ότι το περπάτημα και το τρέξιμο ήταν τρόπος ζωής, είχε εξαιρετική φυσική κατάσταση (άλλωστε όπως είναι γνωστό κατείχε μαύρη ζώνη στο Tae kwon do) και η περιοχή δεν της ήταν εντελώς άγνωστη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, υπάρχει δε μία κατάθεση κατοίκου των Αφράτων που αναφέρει ότι την ημέρα της εξαφάνισης αντιλήφθηκε την παρουσία μιας γυναίκας, η οποία κινούνταν στην περιοχή, ο σωματότυπος της οποίας αλλά και τα ρούχα της ταίριαζαν πολύ με αυτά της Suzanne. Ωστόσο η κάτοικος την είδε από απόσταση. Χρειάστηκε να κοιτάξει προς το μέρος της γιατί άρχισαν να γαυγίζουν τα σκυλιά. Η κατάθεση αυτή αξιολογείται όμως οι Αρχές διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις επειδή ακριβώς δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα στην αναγνώριση.

Αστυνομικοί προσπαθούν επίμονα να εντοπίσουν και άλλες μαρτυρίες περίοικων που μπορεί να είδαν την Suzanne να κινείται στην προαναφερόμενη περιοχή, όμως έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε προκύψει κάτι με σαφήνεια, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές.

Οι έρευνες σε αυτήν την φάση κινούνται προς δύο βασικές κατευθύνσεις:

-η 1η αφορά στις προσαγωγές, στην συλλογή πληροφοριών για άτομα που διαμένουν, απασχολούνται ή δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ελέγχονται οι πάντες και τα πάντα, το παρόν και το παρελθόν τους. Αγρότες, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι, αλλοδαποί εργάτες… Καθημερινά οι αστυνομικοί συλλέγουν και νέα αντικείμενα στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε διάφορους χώρους, τα οποία όλα αποστέλλονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μιλάμε πλέον για πλήθος πιθανών πειστηρίων, η εργαστηριακή ανάλυση των οποίων προβλέπεται χρονοβόρα.

-η 2η αφορά στην διαδικασία σάρωσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες καλύπτουν τις «ζώνες» της μυστηριώδους υπόθεσης. Μιλάμε καταρχήν για την περιοχή όπου βρέθηκε πεταμένη η σορός της 60χρονης, στο Ξαμουδοχώρι. Είναι μία ζώνη-κλειδί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την «πιάνουν» δύο κεραίες. Ήδη έχουν ζητηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να στείλουν επίσημες απαντήσεις για όσα σήματα τηλεφώνων εντοπίζονται στην περιοχή συγκεκριμένη ημέρα (ημέρα εξαφάνισης) και συγκεκριμένες ώρες. Η ανάλυση των απαντήσεων θα είναι εκείνη που θα υποδείξει στους αρμόδιους αστυνομικούς τις επόμενες κινήσεις τους. Επίσης μια διαδικασία χρονοβόρα και πολυεπίπεδη που απαιτεί επεξεργασία δεδομένων, διασταυρώσεις, ταυτοποιήσεις, αντιστοιχίες, ειδικές προανακριτικές πράξεις αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργεί καταλυτικά καθώς «δείχνει» τον …δρόμο. Ένα τηλεφωνικό «αποτύπωμα» σε ύποπτο τόπο και χρόνο μπορεί να «εγκλωβίσει» έναν δράστη. Το έχουμε δει να συμβαίνει κατ’ επανάληψη, όμως όλα αυτά δεν γίνονται με «μαγικό ραβδί».

Απαιτείται χρόνος και πολύ δουλειά. Ο τρόπος με τον οποίο ακινητοποιήθηκε και δολοφονήθηκε η Suzanne «αποκαλύπτει» στοιχεία της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσης του δράστη, άλλα τόσα όμως «αποκαλύπτει» και ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε (ή επιχείρησαν) να εξαφανίσουν το πτώμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα