Δωρεά των ΕΛΠΕ για την αποκατάσταση των δρόμων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Δωρεά των ΕΛΠΕ για την αποκατάσταση των δρόμων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Δύο σημαντικές δράσεις που αφορούν την ανάταξη των Υποδομών και των Μεταφορών, στη Δυτική Αττική που επλήγη από τις πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου

Με δωρεά 300 τόνων ασφαλτικών, θα συνδράμουν τα ΕΛΠΕ στην αποκατάσταση βασικών δομών του οδικού δικτύου των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν τον περασμένο Νοέμβριο την Αττική, όπως ανακοίνωσαν μετά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρζης, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης και ο πρόεδρος της εταιρείας Στάθης Τσοτσορός.

«Η κίνηση αυτή δείχνει τον κοινωνικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει μια ελληνική εταιρεία», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ευχαριστώντας τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενώ παίρνοντας τον λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε από την πλευρά ότι η συνύπαρξη της βιομηχανικής με την κοινωνική δραστηριότητα είναι αλληλένδετες. «Όταν κανείς βρίσκει κοινή γλώσσα σε έργα υποδομών ή ανακουφιστικού χαρακτήρα, αισθάνεται ότι η προσφορά του πιάνει τόπο. Η δράση μας στην περιοχή δεν προκύπτει μέσα από την εταιρική κοινωνική μας ευθύνη, είναι μέσα στο DNA της επιχείρησης», πρόσθεσε.

ADVERTISING

Ο Γρηγόρης Στεργιούλης χαρακτήρισε τα έργα αποκατάστασης «χρυσή ευκαιρία» για να στηθεί ο ιστός της περιοχής στις σωστές του βάσεις. Και στο πλαίσιο αυτό, τα ΕΛΠΕ θα χρηματοδοτήσουν με 27 εκατ. ευρώ την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Σκα (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών)- Ελευσίνας μήκους 7,5 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδεθεί με τον προαστιακό. Κατά μήκος της γραμμής θα κατασκευαστούν οι δυο νέοι αγωγοί της εταιρείας, καθώς η περιοχή από την οποία περνάει η παλιά έχει σε πολλά σημεία καταπατηθεί -«έχουν κτιστεί ακόμη και νεκροταφεία» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

SHARE:

24Media Network