Drag Sabbat: “Δικαιοσύνη για την αδερφή μας Zackie Oh – Ελευθερία για όλα”

Drag Sabbat: “Δικαιοσύνη για την αδερφή μας Zackie Oh – Ελευθερία για όλα”
Ζακ Κωστόπουλος, γνωστός και ως Zackie Oh Youtube

Η πρώτη κινηματική και καλλιτεχνική drag συλλογικότητα της Ελλάδας με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία της Zackie Oh και την έναρξη της δίκης, απαιτεί δικαιοσύνη για τον Ζακ και ελευθερία για όλα.

Ήταν 21 Σεπτέμβρη του 2018 όταν ο Ζακ δολοφονήθηκε. Ο θάνατος του διατηρήθηκε κρυφός για μια ολόκληρη μέρα και την επομένη παρουσιάστηκε από τα μίντια ως “ένας τοξικομανής που αυτοτραυματίστηκε και πέθανε στην προσπάθειά του να ληστέψει κοσμηματοπωλείο”. Καθώς οι μέρες περνούσαν ολοένα και περισσότερα στοιχεία κατέρριπταν το σενάριο.

Ούτε αυτοτραυματισμός, ούτε ληστεία, ούτε ναρκωτικά. Ο Ζακ δολοφονήθηκε βίαια, στην οδό Γλαστώνος στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι με τη συγκάλυψη περαστικών, καταστηματαρχών και της αστυνομίας.

Είκοσι πέντε μήνες από την ημέρα που ο 33χρονος ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο έχει προσδιοριστεί να ανοίξει η “αυλαία” της δίκης για τις συνθήκες θανάτου του στις 21 Οκτωβρίου, στο Β’ Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η Drag Sabbat, η πρώτη κινηματική και καλλιτεχνική drag συλλογικότητα της Ελλάδας που δημιουργήθηκε με αφορμή τους αποκλεισμούς της πανδημίας, απαιτεί δικαιοσύνη για την Zackie Oh. Απαιτεί ελευθερία για όλα.

“Δύο χρόνια μετά, ακόμα παλεύουμε για δικαιοσύνη. Οι δολοφόνοι της Zackie είναι ακόμα ελεύθεροι. Δεν επαναπαυόμαστε. Είμαστε εδώ. Και θα μείνουμε εδώ. Αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη. Μέχρι να είμαστε όλες ελεύθερες. Μέχρι να ζούμε με υπερηφάνεια, ισονομία και ειρήνη και όχι απλά να επιβιώνουμε”.

“Αισθανόμαστε απόγονα των μαγισσών που δεν πρόλαβαν να κάψουν η Εκκλησία και τα καταπιεστικά συστήματα της πατριαρχίας, του μισογυνισμού, της θηλυκοφοβίας, της σις-ετεροκανονικότητας, του ρατσισμού, των ταξικών αποκλεισμών, του μισαναπηρισμού, της αντιεπιστημονικότητας κλπ. Τις δράσεις/shows/performances μας τις ονομάζουμε Sabbats, όπως κι οι τότε συντρόφισσες ονόμαζαν τις μαζώξεις τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα