Ζακ Κωστόπουλος: Για τις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη

Ζακ Κωστόπουλος: Για τις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη
ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Eurokinissi

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας θα διεξαχθεί η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλο που προκλήθηκε μετά τον ξυλοδαρμό του στην οδό Γλάδστωνος.

Για τις 21 Οκτωβρίου ορίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, που σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση προκλήθηκε απο τα πολλαπλα τραύματα που του κατάφεραν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος.

Στο εδώλιο θα καθίσουν οι Χορταριάς και Δημόπουλος καθώς και οι αστυνομικοί οι οποίοι άσκησαν βία εναντίον του ενω ήταν αναίσθητος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν Παρασκευή μεσημέρι 21 Σεπτεμβρίου 2018 όταν ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, χωρίς να είσαι σαφές, πώς και γιατί βρέθηκε εκεί. Στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα πέρασε μέσα από τη τζαμαρία ενώ παράλληλα, δέχτηκε άγρια χτυπήματα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και απο έναν μεσίτη που διατηρεί γραφείο στην περιοχή.

Στο πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο Ζακ Κωστόπουλος να έχει εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθειά του να βγει εμφανίζονται δύο άνδρες να του επιτίθενται με κλωτσιές όταν εκείνος προσπαθεί να διαφύγει μέσα από την σπασμένη τζαμαρία, με άλλους περαστικούς να κοιτάζουν το περιστατικό αμέτοχοι.

Σε ένα δεύτερο αποκαλυπτικό βίντεο φαίνεται ο άνδρας αφού έχει βγει από τη σπασμένη τζαμαρία και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν σπεύσει στο σημείο να δέχεται και άλλη μία επίθεση με κλωτσιά στην πλάτη από ένα τρίτο άτομο, πριν σηκωθεί. Στη συνέχεια αρχίζει να τρέχει, παραπατάει, πέφτει πάνω σε τραπέζια παρακείμενων καταστημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιείται από άνδρες της αστυνομίας που πλέον κατηγορούνται για θανατηφόρο σωματική βλάβη.

Το βίντεο που ανατρέπει το σενάριο της ληστείας

Στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το News 24/7 καταγράφειται η στιγμή κατά την οποία ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθεί να μπει σε ταχυφαγείο της περιοχής ώστε να πάρει ένα μπουκάλι νερό.

Ενα άτομο όχι μόνο του κλείνει την είσοδο στο κατάστημα αλλά στην κυριολεξία τον απωθεί, όπως φαίνεται στο βίντεο με ένταση, επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχουν υποστηρίξει δυο μάρτυρες στις καταθέσεις τους -και έχει παρουσιάσει το News 24/7-, αλλά και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ο οποίος μιλώντας στο site μας, υπογράμμισε ότι ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο ώστε να προστατευτεί και όχι για να κλέψει.

Το μαχαίρι, τα αποτυπώματα και το DNA

Το News 24/7 έφερε στη δημοσιότητα το έγγραφο που αποδεικνύει πως δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, έξω από το οποίο έχασε τη ζωή του την 21η Σεπτεμβρίου, αναιρώντας την κατάθεση του δεύτερου που τον ξυλοκόπησε, ο οποίος σημείωσε ότι τον είδε να μπαίνει κρατώντας το μαχαίρι.

Το σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων:

Το έγγραφο του 23ου ανακριτικού τμήματος του πρωτοδικείου Αθηνών, επιβεβαιώνει όσα δήλωνε πριν λίγες ημέρες στο News 24/7 στους 88,6 η Άννυ Παπαρούσσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος. Επίσης έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση του 56χρονου μεσίτη ο οποίος είχε δηλώσει πως τον είδε να κρατάει μαχαίρι την ώρα που προσπαθούσε να εξέλθει του καταστήματος.

“Υπάρχει κατάθεση ότι ο Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια”, έλεγε η Άννυ Παπαρούσσου και δήλωνε ότι δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα του ακτιβιστή στο κοσμηματοπωλείο. “Ενδεχομένως να μπήκε για να προστατευτεί” ανέφερε ακόμη, τονίζοντας ότι δεν εντοπίστηκε κανένα αποτύπωμα του θύματος σε κανένα αντικείμενο “και βεβαίως όχι στο μαχαίρι”.

Πρόσθεσε ότι από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι ο 33χρονος ήταν σε κατάσταση ταραχής καθώς και ότι υπάρχουν πρόσωπα που έχουν “συναναστραφεί” μαζί του τα οποία δεν έχουν ταυτοποιθει. Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να πειστούν οι άνθρωποι που ήταν αυτόπτες μάρτυρες να προσέλθουν για να καταθεσουν.

Οι “καθαρές” τοξικολογικές εξετάσεις

Οι εκθέσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, που είδαν πριν το πόρισμα των ιατροδικαστών το φως της δημοσιότητας εμφάνιζαν τα αρνητικά αποτελέσματα και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες), ενώ ανέφεραν ότι θετική ήταν η εξέταση μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά.

Σε ό,τι αφορά στην ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό του 33χρονου, αυτή ήταν ελάχιστη, σε βαθμό που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για την οδική κυκλοφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα