ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ζακ Κωστόπουλος: Να γίνει δεκτή η αναίρεση κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη, ζήτησε ο Εισαγγελέας

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση για τον κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, Αθανάσιο Χορταριά, ζητείται να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του. Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι του μεσίτη.

Διαδήλωση για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ

Ζακ Κωστόπουλος: Δεκτή η αίτηση της μητέρας του στο Ευρωκοινοβούλιο

Δεκτή έγινε από το Ευρωκοινοβούλιο η αίτηση της μητέρας του Ζακ για την υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της αστυνομικής βίας και η αθώωση των αστυνομικών από δικαστήριο της Αθήνας.

Αίθουσα δικαστηρίου

Μια Δικαιοσύνη που δεν απονέμει δικαιοσύνη

Από το σκάνδαλο της Siemens στη Novartis και από τη δίκη για το Μάτι και τη Χρυσή Αυγή μέχρι τις υποκλοπές και τον Λιγνάδη, είναι κοινός τόπος ότι η Δικαιοσύνη εξαντλεί την επιείκειά της στους μεγαλοσχήμονες και την αυστηρότητα της στους φτωχοδιάβολους.

Στιγμιότυπο από  πορεία για τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Αθώοι από το Πειθαρχικό οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ.

Αθώοι από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., αναφορικά με την εμπλοκή τους στην υπόθεση του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου.

Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία μνήμης για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του

Συγκέντρωση και πορεία στην μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε στο κέντο της Αθήνας την Τετάρτη (21/09) τέσσερα χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Ο Σπύρος Γραμμένος

Λύκου κραυγή: Ο Σπύρος Γραμμένος στο τραγούδι που έγραψε η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου

Ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, γραμμένο από την ίδια την μητέρα του Ζακ, Ελένη Κωστοπούλου, σε μουσική του Σπύρου Γραμμένου, έτσι ακριβώς όπως πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες.

Δεν είμαστε όλοι ένας όχλος που επευφημεί τον δήμιο. Δεν παθαίνουμε ονειρώξεις με μαρτυρικούς θανάτους απεργών πείνας, κρεμάλες στο Σύνταγμα, βασανιστήρια, φάλαγγες κι ακρωτηριασμούς.

Οι "εμείς" και οι "εσείς"

Χίλιες φορές διχαστικός λόγος παρά να περπατάμε αγκαζέ με ρατσιστές και με παλιόμουτρα σε αυτή τη ζωή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ένας όχλος που επευφημεί τον δήμιο.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου - "Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας"

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου - "Οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας"

Τους γονείς του Ζακ Κωστόπουλου υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. "Είχαμε μια ανοιχτή, ανθρώπινη συζήτηση με δύο ανθρώπους που βιώνουν μια τραγική απώλεια".

Athens Pride (Αρχείο)

Athens Pride: Ηχηρό "όχι" στη συμμετοχή ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών

Το Athens Pride, με αναφορές στη δολοφονία Κωστόπουλου, αλλά και σε περιστατικά βίας από αστυνομικούς σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, δεν έδωσε άδεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών να συμμετάσχει στο φετινό Pride.

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ζακ Κωστόπουλος: Δικαιοσύνη με "ναι μεν αλλά" δε γίνεται

Ένοχοι μεσίτης και κοσμηματοπώλης, όχι όμως για δολοφονία, αλλά για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Αθώοι οι αστυνομικοί που μετείχαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η απόφαση του δικαστηρίου αφήνει μία κάπως πικρή γεύση.

Δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Φόνος Ζακ Κωστόπουλου: Τέσσερις αθώοι, ένας στο σπίτι του και ένας φυλακή

Η αντιφατική στάση των μελών του δικαστηρίου για την ποινική μεταχείριση των έξι κατηγορούμενων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και η κίνηση των αστυνομικών που αμαύρωσε την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία.

Η Ελένη Κωστοπούλου

Ζακ Κωστόπουλος: "Τον σκέφτομαι ψηλά στον ουρανό να σκορπάει τόνους γκλίτερ" λέει η μητέρα του

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα, η Ελένη Κωστοπούλου σχολίασε την απόφαση της δικαιοσύνης για κοσμηματοπώλη, μεσίτη και τους "αθώους" αστυνομικούς. "Έγινε το πρώτο βήμα", αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Ζακ Κωστόπουλος: Πορεία στη μνήμη του στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (3/5) στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο ακτιβιστής.

Κόσμος συγκεντρωμένος στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Φόνος Ζακ Κωστόπουλου: Στη φυλακή ο μεσίτης, ποινή κατ' οίκον ο κοσμηματοπώλης

Στη φυλακή ο μεσίτης για τον φόνο του Ζακ Κωστόπουλου. Ποινή κατ ' οίκον λόγω ηλικίας θα εκτίσει ο κοσμηματοπώλης. Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό.

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου Ελένη και η Μάγδα Φύσσα

Ζακ Κωστόπουλος: "Πόσο ξεφτίλες μπορείτε να γίνετε για 600 ευρώ;" φώναξε η Μάγδα Φύσσα

Ένταση επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετά την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. "Πόσο ξεφτίλες μπορείτε να γίνετε για 600 ευρώ" φώναξε η Μάγδα Φύσσα.

Πλακάτ για τον Ζακ Κωστόπουλο

Ζακ Κωστόπουλος: Ένοχοι για κακούργημα κοσμηματοπώλης και μεσίτης - Αθώοι οι αστυνομικοί, ένταση στο δικαστήριο

Μεσίτης και Κοσμηματοπώλης καταδικάστηκαν κατά πλειοψηφία, όπως κατηγορούνται. Αθώοι οι αστυνομικοί. Ένταση στο ακροατήριο και εκτός αίθουσας, μετά την εκφώνηση της απόφασης.

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, Ελένη, μπροστά από πανό για τον γιο της έξω από το δικαστήριο

Ζακ Κωστόπουλος: Η τελευταία πράξη της δίκης - Τα επόμενα βήματα

Ολοκληρώνονται σήμερα οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου θα αποφανθεί για το πότε θα ανακοινωθεί η τελική ετυμηγορία.

Δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ζακ Κωστόπουλος: Ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης τον κλωτσούσαν στο κεφάλι, αλλά ο εισαγγελέας τους βρήκε "απερίσκεπτους"

Να μη μετατραπεί σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως η κατηγορία που βαραίνει κοσμηματοπώλη και μεσίτη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος. “Δεν αποδέχθηκαν ως ενδεχόμενο τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή”, δήλωσε.

Δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ζακ Κωστόπουλος: Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη προτείνει ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος εισηγήθηκε ότι ο μεσίτης και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ενήργησαν τιμωρητικά και ήταν τα δικά τους χτυπήματα που οδήγησαν στον θάνατό του.