ΔΣΑ: Να επανακαθοριστεί η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.  (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) PHASMA

Επιστολή στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου έστειλε ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, ζητώντας τον επανακαθορισμό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων για τις βουλευτικές εκλογές.

Τον επανακαθορισμό της αποζημίωσης όλων των δικαστικών αντιπροσώπων κατά τις εκλογές της 20ηςΣεπτεμβρίου 2015, ζήτησε με επιστολή του προς την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλειος Αλεξανδρής.

«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Αλεξανδρής, «σε κάθε εκλογική διαδικασία το δικηγορικό σώμα ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα καθήκοντος στο λειτούργημα του Αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής».

«Για την εκτέλεση μάλιστα των καθηκόντων τους», προσθέτει, «οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι δεν λαμβάνουν αμοιβή αλλά αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ και συνεχίζει: «Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που καλούνται να μεταβούν εκτός της επαγγελματικής τους έδρας, συχνά σε δύσβατες ή απομακρυσμένες περιοχές-, τουλάχιστον δύο (2) μέρες πριν τις εκλογές, να χρηματοδοτούν εξ ιδίων τη διαδικασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια το ποσό της αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους έχει μειωθεί αισθητά, ενώ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν νέες μειώσεις κάνοντας δύσκολη τη μετάβαση των δικαστικών αντιπροσώπων σε διάφορες περιφέρειες της χώρας.

SHARE:

24Media Network