Δύο οι Γερμανοί συλληφθέντες αλληλέγγυοι στην Ειδομένη

Δύο οι Γερμανοί συλληφθέντες αλληλέγγυοι στην Ειδομένη
Απόψε στον καταυλισμό της Ειδομένης,οι Κούρδοι που βρίσκονται εδώ γίορτασαν το Νεβ Ροζ.Η μεγάλη αυτή γιορτή συμβολίζει την πρωτοχρονιά,την άνοιξη,την αντίσταση και την αναγέννηση του Κουρδικού λαού,Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η πλειονότητα των "αλληλέγγυων" προσαχθέντων χθες ήταν ξένοι και συγκεκριμένα, κυρίως Σουηδοί, Γερμανοί, Τσέχοι και γενικότερα υπήκοοι χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης

Με την κατηγορία της οπλοκατοχής συνελήφθη σήμερα το πρωί στη γέφυρα του Αξιού, στην Ειδομένη μία 24χρονη Γερμανίδα η οποία επέβαινε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο με κατεύθυνση τον καταυλισμό των προσφύγων και κατείχε παράνομα ένα σπρέι πιπεριού.

Μαζί της προσήχθησαν στην Ασφάλεια για εξέταση, άλλη μία ομοεθνής της, μία Αμερικανίδα και μία Ισπανίδα. Ανάμεσα στις χθεσινές 16 προσαγωγές, προέκυψε και μία σύλληψη επίσης ενός 24χρονου Γερμανού και επίσης για οπλοκατοχή, καθώς έφερε μαζί του και στο αυτοκίνητο που επέβαινε, ένα μεγάλο μαχαίρι.

Η πλειονότητα των “αλληλέγγυων” προσαχθέντων χθες ήταν ξένοι και συγκεκριμένα, κυρίως Σουηδοί, Γερμανοί, Τσέχοι και γενικότερα υπήκοοι χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα μπλόκα και οι έλεγχοι της αστυνομίας στη γέφυρα του Αξιού, στην κατεύθυνση προς την Ειδομένη, ενώ στην περιοχή έφτασε και ειδικό κλιμάκιο που διενεργεί ελέγχους σε μικροπωλητές, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και κερδοσκοπούν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα