Δυτική Μακεδονία: Με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω παγετού, τα μαθήματα στα σχολεία

Κλειστά σχολεία στα βόρεια προάστια της Αθήνας λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Κλειστά σχολεία στα βόρεια προάστια της Αθήνας λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο ισχυρός παγετός που επικρατεί κατά τις πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, ανάγκασε τα σχολεία να αρχίσουν με μια ώρα καθυστέρηση τα μαθήματα

Με μια ώρα καθυστέρηση, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, σήμερα, τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας Κοζάνης, Δεσκάτης Γρεβενών και Άργους Ορεστικού Καστοριάς.

Στους (-4) βαθμούς Κελσίου με αίθριο καιρό και βορειοανατολικούς ανέμους 2 μποφόρ, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες, ενώ στους (-5) βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στα Γρεβενά και στη Φλώρινα.

Στη Δυτική Μακεδονία, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου. Στην Καστοριά, κλειστός είναι ο δρόμος που τη συνδέει με τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, ενώ η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδός Καστοριάς - Ιωαννίνων.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

 Στο νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τη Βέροια με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από 9ο έως 26ο χλμ και το Δασκίο (μέσω Πολυδενδρίου), καθώς και στους δρόμους που συνδέουν τη Νάουσα με τα χιονοδρομικά κέντρα των 3-5 Πηγαδιών.

Οι αλυσίδες είναι, επίσης, αναγκαίες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας (μέσω Χολομώντα), στο οδικό δίκτυο Καρυών - Αγίου Παύλου Αγίου Όρους (νομός Χαλκιδικής), στους δρόμους, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρνισσας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Μεγάλων Λειβαδιών (δήμος Παιονίας Κιλκίς), καθώς και στο δρόμου που ενώνει την Κατερίνη με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Σε κανονική λειτουργία τα χιονοδρομικά κέντρα 3-5 Πηγαδιών και του Πισοδερίου. Κλειστό θα παραμείνει το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν. Σε λειτουργία χιονοδρομικά κέντρα Περτουλίου και Πηλίου.

Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network