ΕΦΚΑ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Ιουνίου

ΕΦΚΑ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή 9 Ιουνίου
ΕΦΚΑ EUROKINISSI

Παναττική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Αφορμή η προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα, εκδίκαση της υπόθεσης των λεγόμενων «golden boys» στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε παναττική στάση εργασίας προχωρούν, το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου, απ’ την έναρξη του ωραρίου έως τις 11 π.μ. οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, με αφορμή την εκδίκαση απ’ την Ολομέλεια του ΣτΕ της προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κατά του νόμου που εισάγει τα «golden boys» στο δημόσιο.

Καλούν, επίσης, σε συγκέντρωση έξω απ’ το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής και απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους αλλά και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ και όλων των κοινωνικών φορέων (συνταξιούχων κι εργαζομένων), να δώσουν το «παρών».

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως «ο αγώνας μας αυτός δεν είναι ένας αγώνας συντεχνιακού χαρακτήρα και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εργαζομένους στον e- ΕΦΚΑ. Αφορά το παρόν και το μέλλον του ίδιου του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος και των εκατομμυρίων των ασφαλισμένων του, τα δικαιώματα των οποίων έχουμε ηθικό χρέος να προασπίσουμε».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, εκδικάζεται από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσφυγή της Ομοσπονδίας μας και της ΑΔΕΔΥ, κατά της προκήρυξης του νόμου 4892/2022, που εισάγει τα golden boys του κ. Χατζηδάκη στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), διαλύοντας την φυσική διοικητική ιεραρχία του φορέα, ενώ εξαιρεί τους υπαλλήλους του από το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων κι από τις ρυθμίσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα !!!

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που προωθεί τους ιδιώτες μάνατζερ σε θέσεις ευθύνης στον ΕΦΚΑ, φαλκιδεύοντας την υπόσταση και τη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας μας, οι εργαζόμενοί του αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε, τόσο σε νομικό όσο και σε κινηματικό επίπεδο.

Γι’ αυτό και προχωρούμε σε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σε όλες τις δομές και υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, για την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, από ενάρξεως ωραρίου λειτουργίας τους μέχρι και στις 11:00 π.μ., ενώ καλούμε τους συναδέλφους μας αλλά και τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, καθώς και όλων των κοινωνικών φορέων (συνταξιούχων κι εργαζομένων), να δώσουν την ίδια μέρα το παρών σε συγκέντρωση έξω από το χώρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49 Αθήνα) από ώρα 8:30.

Ο αγώνας μας αυτός δεν είναι ένας αγώνας συντεχνιακού χαρακτήρα και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τους εργαζομένους στον e- ΕΦΚΑ. Αφορά το παρόν και το μέλλον του ίδιου του δημόσιου ασφαλιστικού μας συστήματος και των εκατομμυρίων των ασφαλισμένων του, τα δικαιώματα των οποίων έχουμε ηθικό χρέος να προασπίσουμε.

Αφορά επίσης και τα δικαιώματα των εργαζόμενων συνολικά στον δημόσιο τομέα, για να μην υπάρξουν ιδιώτες μάνατζερ σε θέσεις ευθύνης και στις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/6 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΑΠΟ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 11:00 Π.Μ.,

ΚΑΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 8.30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα