news 24/7

ΕΦΚΑ

Ειδήσεις και νεότερα σχετικά με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ

ΕΦΚΑ: Βήμα βήμα η αίτηση για αυτασφάλιση

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις, για την αυτασφάλιση στον ΕΦΚΑ, που καλύπτουν όλο το εύρος των συνηθέστερων αποριών. Η αίτηση και το κέδρος αν υπάρχει η οικονομική άνεση του ασφαλισμένου.

Γιάννης Βρούτσης

Βρούτσης: Από το 2020 το ένα τρίτο των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά

Διευκρίνισε ότι ο νέος ΕΦΚΑ δεν θα αλλάξει οργανωτικά, αλλά θα διευρυνθεί και θα γίνει πιο δυνατός και αποτελεσματικός. Όπως είπε, την 1η Ιουνίου 2020 θα υλοποιηθεί μία μεγάλη και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος

Πετρόπουλος: Μηνιαία ασφαλιστική εισφορά έως 200 ευρώ θα καταβάλει το 90% των μη μισθωτών

Για τις 120 δόσεις ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, ανέφερε ότι η ρύθμιση θα γίνει τον Απρίλιο, θα προβλέπει κούρεμα των προσαυξήσεων κατά 85% και θα έχει ως προϋπόθεση την καταβολή κάθε μήνα των εισφορών για το 2019.

ΕΦΚΑ - Φωτό αρχείου

Στο Εφετείο προσφεύγει ο ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των Συνταξιούχων

Ειλημμένη πλέον η απόφαση του δημοσίου, που φοβάται δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Βεβαιότητα ότι η απόφαση για τα αναδρομικά θα αφορά τις αγωγές που έχουν ασκηθεί έως το 2015 - «ίσως ούτε αυτές» τονίζουν αρμόδιες πηγές, υπογραμμίζοντας πως «το δημόσιο συμφέρον υπερτερεί του προσωπικού».

ΕΦΚΑ

Νέος σύγχρονος ιστότοπος από τον ΕΦΚΑ

Η νέα πλατφόρμα του ΕΦΚΑ εστιάζει στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, στο σύνολο των οποίων οι χρήστες έχουν πρόσβαση με μία είσοδο, ενώ το φιλικό περιβάλλον της διευκολύνει την περιήγηση στο πληροφοριακό υλικό των υπηρεσιών.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ληξιπρόθεσμα του δημοσίου, συντάξεις και ιδιωτικοποιήσεις στην τηλεδιάσκεψη Αθήνας - θεσμών

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών τόνισε ότι όλα τα θέματα έχουν πλέον κλείσει πλην ελαχίστων ήσσονος σημασίας θεμάτων τεχνικής φύσεως - Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στο Eurogroup της Πέμπτης.

Εξωτερική άποψη των γραφείων του ΕΦΚΑ στην Αθήνα

ΕΦΚΑ: Τα πάντα για την εκκαθάριση εισφορών για τους μη μισθωτούς

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την εγκύκλιο 21/2018 που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος - Όλη η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ με αναλυτικά παραδείγματα για την εκκαθάριση εισφορών του '17

ΕΦΚΑ

Στο στόχαστρο οι ασφαλιστικές εισφορές ή ο ΕΦΚΑ;

Η ενδεχόμενη αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου οι επιστήμονες , οι έμποροι και οι αγρότες και η λειτουργία του ΕΦΚΑ είναι δύο απολύτως διακριτά θέματα

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος

Πετρόπουλος: Δεν είναι στον αέρα ο ΕΦΚΑ

O υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης σχολίασε την υπό έκδοση απόφαση του ΣτΕ για τις εισφορές των μη μισθωτών και τον ΕΦΚΑ. "Όταν αποφανθεί το ΣτΕ θα πρέπει να σκεφτεί τι θα γίνει με τις συντάξεις αυτών των ανθρώπων" σχολίασε.

Ολομέλεια της Βουλής

Βουλή: Ζήτημα "ηθικής τάξης" προκάλεσε αναβολή στο διορισμό του προέδρου του ΕΦΚΑ

Βουλευτές από την αντιπολίτευση διατύπωσαν ενστάσεις για συνεργάτη του προτεινόμενου Στάθη Μαρίνου που σύναψε σύμβαση με την ΗΔΙΚΑ. Επιφυλάξεις και από συμπολιτευόμενους βουλευτές

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος

Παραιτήθηκαν οι διοικητές του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ

Πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, διαχώρισαν την παραίτηση του διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ από εκείνη του κ. Μπακαλέξη, καθώς ο κ. Καποτάς υπέβαλλε την παραίτηση του επειδή θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές