ΕΦΚΑ

Ειδήσεις και νεότερα σχετικά με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Σε ποιους θα γίνει παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ

Τις προϋποθέσεις για παραγραφή χρεών στον ΕΦΚΑ, κατόπιν απόφασης του ΣτΕ, επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης. Πότε θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία σχετικά με τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις.

Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Οι πίνακες των παρόχων - Πώς γίνεται η αίτηση

Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων: Οι πίνακες των παρόχων - Πώς γίνεται η αίτηση

Αναρτήθηκαν οι πίνακες των Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού Συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ. Πόσες διανυκτερεύσεις δικαιούνται, τι γίνεται με τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.

Χρήματα (φωτό αρχείου)

Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ έως τις 29 Ιουλίου

Τα επιδόματα που αναμένεται να καταβληθούν κατά την εβδομάδα 25-29 Ιουλίου από τον e-ΕΦΚΑ, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπολογισμός χρημάτων

ΑΑΔΕ - ΚΕΑΟ: Κρεμούν στα "μανταλάκια" μεγαλοοφειλέτες - Μάχη για την είσπραξη χρεών

Πάνω από 100.000 φορολογούμενοι που έχουν μεγάλες οφειλές στην εφορία και τον ΕΦΚΑ μπαίνουν σε δυο "μαύρες" λίστες που αναμένεται να δημοσιοποιηθούν στο τέλος του μήνα.

ΕΦΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά από 1η Ιουνίου οι αιτήσεις επικουρικής σύνταξης ιδιωτικού τομέα

ΕΦΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά από 1η Ιουνίου οι αιτήσεις επικουρικής σύνταξης ιδιωτικού τομέα

Αποκλειστικά μέσω την ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ θα γίνεται από την Τετάρτη 1η Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων επικουρικής σύνταξης ιδιωτικού τομέα. Ποιες περιπτώσεις αποτελούν εξαίρεση.

Γραφεία ΕΦΚΑ

Αρχίζει η έκδοση συντάξεων fast track και "συντάξεων εμπιστοσύνης" - Τι προβλέπεται

Εγκύκλιος του Διοικητή του ΕΦΚΑ δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι υπάλληλοι καλούνται να σταματήσουν αμέσως κάθε αλληλογραφία για την επαλήθευση στοιχείων που αφορούν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες είχαν υποβληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022.

ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον έλεγχο του δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022

Επισημαίνεται ότι η οικονομική ενίσχυση έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Ουρά σε τράπεζα

Εννέα ερωτήσεις και απαντήσεις για τις συντάξεις fast track και τις "συντάξεις εμπιστοσύνης"

Με βάση το αρμόδιο υπουργείο τίθεται ρητή προθεσμία τριών μηνών -με σημείο εκκίνησης την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης- εντός της οποίας πρέπει να εκδοθεί η σύνταξη.

Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα εκδίδονται οι συντάξεις fast track και οι "συντάξεις εμπιστοσύνης"

Οι κύριες ρυθμίσεις της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, για τις συντάξεις fast track και τις "συντάξεις εμπιστοσύνης".

Τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα

e-ΕΦΚΑ: Απλουστεύονται οι διαδικασίες για έναρξη ή μεταβολή δραστηριότητας των μη μισθωτών

Μέχρι σήμερα οι μη μισθωτοί που επιθυμούσαν να κάνουν έναρξη ή/μεταβολή εργασιών στη Φορολογική Διοίκηση, η οποία συνδεόταν με την έναρξη ασφάλισης στον e-ΕΦΚΑ έπρεπε προηγουμένως να λάβουν Βεβαίωση απογραφικής δήλωσης.