Έφοδος μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας

Έφοδος μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας
Εισβολή μαθητών και εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας Eurokinissi

Στο υπουργείο Παιδείας εισέβαλαν ξανά οι μαθητές που διαμαρτύρονται ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Στο κτίριο παραμένουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι, περιμένοντας όπως είπαν, να έρθει ο υπουργός.

Τα ρολά του υπουργείου Παιδείας που παρέμεναν κλειστά εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σήκωσαν οι μαθητές που διαμαρτύρονταν μαζί με τους καθηγητές τους κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία και εισήλθαν στο υπουργείο.

Μαθητές και καθηγητές διαμαρτύρονται στο υπουργείο Παιδείας Eurokinissi

 

Μαθητές και φοιτητές αποχώρησαν, επειδή δεν ήταν κανείς εκεί, ενώ σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του συντονιστικού τους στο αμφιθέατρο, που βρίσκεται στον ισόγειο στου κτιρίου.

 

Παρακολουθείστε εικόνα από το υπουργείο Παιδείας:

Μετά από απόφαση που έλαβαν, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, θα παραμείνουν στην τρίτο όροφο του υπουργείου δίπλα στο γραφείο του υπουργού, περιμένοντας να συναντηθούν μαζί του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος απουσιάζει. Την ίδια ώρα οι μαθητές και οι φοιτητές πραγματοποιούν συντονιστικό στο ισόγειο του υπουργείου για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

Η Παναγιώτα Κατσαγάνη Αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με έντεκα χρόνια προϋπηρεσία μιλώντας στο News 24/7, ανακοίνωσε την απόφαση του προεδρείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων δήλωσε:

«Οι αναπληρωτές κάθε χρόνο οργώνουν την Ελλάδα για δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια. Απαιτούμε τον μόνιμο διορισμό μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να αγγίξει την προϋπηρεσία μας. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει δικαιώσει την προϋπηρεσία. Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Ιταλίας και της Κύπρου έχουν διοριστεί. Απαιτούμε να εφαρμόσει το ίδιο και το ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Δεν χαρίζουμε και δεν χαρίζουμε την προϋπηρεσία μας σε κανέναν. Προχωρούμε σε κατάληψη του υπουργείου και περιμένουμε συνάντηση άμεσα με τον υπουργό και θα ζητήσουμε ραντεβού και με τον Πρωθυπουργό γιατί η κοροϊδία της τελευταίας τριετίας για 20 χιλιάδες διορισμούς στην εκπαίδευση δεν έχει όρια. Δεν θα ανεχτούμε κανέναν να μας πετάξει στους δρόμους. Είμαστε άνθρωποι που δουλεύουμε δέκα και δεκαπέντε χρόνια σε ηλικία 40, 45 και 50 ετών και θα βρεθούμε άνεργοι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα