Έφοδος της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Οικονομικών - Πέταξαν σανό

Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο οικονομικών
Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο οικονομικών EUROKINISSI

Δηλώνοντας ότι δεν "τρώει σανό" για το θέμα του προϋπολογισμού, η ΠΟΕΔΗΝ έκανε έφοδο στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ένταση επικράτησε πριν λίγο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όπου βρίσκονται μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έριξαν σανό στην είσοδο του υπουργείου ενώ ανήρτησαν πανό που γράφει "Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια".

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί σήμερα, από τις 7 το πρωί και μέχρι τις 11 παναττική στάση εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού του έτους 2019 , όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Προσθέτει ότι «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των Νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δις ευρώ κατ' έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία.΄Ακόμη το 60% του συνόλου του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση».

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η Κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας».

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργία
SHARE:

24Media Network