Σητεία: Ισόβια στον 37χρονο που στραγγάλισε την σύζυγό του – Σόκαρε με την απολογία του

Σητεία: Ισόβια στον 37χρονο που στραγγάλισε την σύζυγό του – Σόκαρε με την απολογία του
Έγκλημα στη Σητεία Neakriti.gr

Ο 37χρονος, που στραγγάλισε την εν διαστάσει σύζυγό του τον Μάρτιο του 2019, παραδέχτηκε τις πράξεις του. Ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ένοχος κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 37χρονος Κρητικός που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του τον Μάρτιο του 2019, στην πόλη της Σητείας, μπροστά στα δύο παιδιά τους.

Σύμφωνα με το Neakriti.gr, ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ αθωώθηκε για την έκθεση ανηλίκων κατά συρροή και την κατοχή ναρκωτικών σκευασμάτων.

Στον 37χρονο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπιση είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα. Σημειώνεται οτι και ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος.

Σόκαρε με την απολογία του ο 37χρονος

Με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια περιέγραψε τον στραγγαλισμό της 32χρονης Κατερίνας, ο συζυγοκτόνος. “Ήταν μια έκρηξη. Δεν σκεφτόμουν λογικά. Εγώ φταίω”, είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, απαντώντας στην ερώτηση της έδρας αναφορικά με το γιατί έπιασε την ατυχή κοπέλα από το λαιμό, ενώ δήλωσε πως δεν είχε σχεδιάσει τον φόνο της.

“Μπήκα στο σπίτι νομίζοντας πως τα παιδιά μου θα ήταν έτοιμα για να πάμε στο νοσοκομείο που είχαμε ραντεβού με τον παιδίατρο. Δεν ήταν κι εγώ ήμουν εκνευρισμένος γιατί είχαμε καθυστερήσει. Όσο βάζαμε καλτσακια στα παιδιά και τα βάζαμε στο καρότσι της έλεγα γιατί το έκανες αυτό να αργήσουμε τόσο. Μου είπε ότι δεν είμαι άξιος πατέρας και την έπιασα από το λαιμό και πέσαμε μαζί στο πάτωμα. Ήταν ανάσκελα, είδα αίματα από τη μύτη και το στόμα. Μου φάνηκε ότι ανέπνεε. Είδα τα παιδιά στο καρότσι και έκλεισα την πόρτα. Έφυγα από το σπίτι και αμέσως πήρα την γιαγιά μου και της είπα ότι σκότωσα την Κατερίνα”.

Ο 37χρονος κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ενώ ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη από την οικογένεια της 32χρονης και από τα παιδιά του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η 32χρονη Κατερίνα βρισκόταν στο δήμο Σητείας καθώς εργαζόταν στον τομέα πρασίνου ως συμβασιούχος. Ωστόσο, το μεσημέρι ζήτησε άδεια από τον προϊστάμενό της για να πάει στο σπίτι καθώς έπρεπε να πάει να εμβολιάσει το παιδί της. Όταν πήγε σπίτι την πήρε ο σύζυγός της τηλέφωνο κι άρχισαν να καυγαδίζουν.

Το τηλέφωνο έκλεισε, ωστόσο ο 36χρονος πήρε το αυτοκίνητο και πήγε στο σπίτι της πεθεράς του. Μπήκε μέσα και ο καυγάς συνεχίστηκε ενώ σε κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν και ο δράστης τύλιξε τα χέρια του γύρω από το λαιμό της Κατερίνας και την σκότωσε.

Τα αίτια του θανάτου της 32χρονης Κατερίνας έπειτα από τη νεκροψία –νεκροτομή που διενέργησε ο ιατροδικαστής ήταν ξεκάθαρα. Η 32χρονη πέθανε από ασφυξία η οποία προήλθε από στραγγαλισμό ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δεν υπήρχαν στο σώμα της άλλα σημάδια τα οποία να υποδήλωναν ξυλοδαρμό.

Το στενό της περιβάλλον είχε καταθέσει πως η 32χρονη ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον εν διαστάσει σύζυγό της στο παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα