Έγκλημα στην Άρτα: Συνελήφθη στην Δαφνούλα Ευρυτανίας ο δράστης

Έγκλημα στην Άρτα: Συνελήφθη στην Δαφνούλα Ευρυτανίας ο δράστης
Eurokinissi

Συνελήφθη τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι Άρτας. Κάλεσε ο ίδιος την Αστυνομία και τους ενημέρωσε για την τοποθεσία που βρισκόταν.

Τέλος στο τεράστιο ανθρωποκυνηγητό που είχε στηθεί από την Αστυνομία τα τελευταία 24ωρα έβαλε ο ίδιος ο δράστης του εγκλήματος στο Αστροχώρι Άρτας, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία και τους είπε την τοποθεσία που βρισκόταν στην Δαφνούλα Ευρυτανίας, όπου κρυβόταν σε μία στάνη. Οι αστυνομικοί πήγαν εκεί, τον βρήκαν και τον συνέλαβαν και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια της Άρτας για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το έγκλημα ο δράστης έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο και διέφυγε με το αγροτικό του αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στα σύνορα Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας, από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας. Ως προς το όπλο, είπε στους αστυνομικούς ότι κατά την διαφυγή του το πέταξε σε δασική έκταση και απέδωσε την πράξη του στην συμπεριφορά που έδειξαν απέναντί του ως προς το παιδί, η πρώην σύζυγός του και ο πατέρας της.

Από χθες το απόγευμα η τεράστια δύναμη της Αστυνομίας που έψαχνε στα βουνά, φαίνεται εντόπισε κάποια ίχνη που τους έκαναν να πιστεύουν πως ο δράστης κατευθύνθηκε προς τα ορεινά της Ευρυτανίας και στην περιοχή εκείνη επικεντρώθηκαν οι έρευνες και στένεψε ο αστυνομικός κλοιός. Μπροστά ίσως σε αυτή την πραγματικότητα που έμοιαζε αδιέξοδη, ο δράστης αποφάσισε σήμερα ουσιαστικά να παραδοθεί και να βάλει ένα τέλος.

Το χρονικό

Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Πέμπτης, στην αυλή της οικίας του άτυχου 75χρονου που σωριάστηκε νεκρός από τους πυροβολισμούς εναντίον του, από τον 29χρονο πρώην γαμπρό του που έμενε σε άλλο χωριό.

Το ζευγάρι που είχαν μαζί ένα αγοράκι δύο ετών, για περίπου έναν χρόνο ζούσε σε διάσταση και μόλις τις τελευταίες ημέρες εκδόθηκε το διαζύγιό τους. Η 36χρονη είχε επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι μαζί με το παιδί της όπου ουσιαστικά την προστάτευε εκεί ο πατέρας της αφού οι σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της ήταν πολύ τεταμένες, όπως τεταμένες ήταν οι σχέσεις του πρώην γαμπρού και με τον πεθερό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε καλέσει πριν στο τηλέφωνο και είχε πει πως θα πήγαινε στο Αστροχώρι για να δει το παιδί όπως είχε δικαίωμα από τους όρους με τους οποίους είχε εκδοθεί το διαζύγιο, όμως στο πατρικό σπίτι της πρώην συζύγου του υπήρξε διαφωνία και τσακωμός μεταξύ των πρώην συζύγων για αυτόν τον λόγο και ο δράστης έβγαλε ένα περίστροφο και πυροβόλησε αρχικά εναντίον της μητέρας του παιδιού του δίχως να την πετύχει.

Εκείνη έτρεξε αμέσως προς το σπίτι της για να καλυφθεί και άκουσε τους υπόλοιπους πυροβολισμούς. Γύρισε το βλέμμα της πίσω και είδε τον πατέρα της να σωριάζεται νεκρός και τον δράστη αμέσως να επιβιβάζεται στο αγροτικό του και να διαφεύγει από το σημείο, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ο 75χρονος κατά την διάρκεια του τσακωμού στεκόταν δίπλα στην κόρη του και πιθανόν είτε μπήκε μπροστά όταν άρχισε να πυροβολεί ο πρώην γαμπρός του είτε μετά την απόπειρα να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, έστρεψε κατευθείαν το όπλο στον πρώην πεθερό του και τον εκτέλεσε πυροβολώντας απανωτές φορές. Αυτό μένει να το διευκρινίσει ο ίδιος στην απολογία του στον Ανακριτή πλέον.

Ο δράστης είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες τόσο για την ανθρωποκτονία σε βάρος του άτυχου ηλικιωμένου όσο και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της μητέρας του παιδιού του.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

“Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, 29χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι προχθές (11-08-2022) το απόγευμα μετέβη στο σπίτι 75χρονου σε χωριό της Άρτας, όπου σε εξωτερικό χώρο αυτού με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον τραυμάτισε θανάσιμα. Επιπλέον πυροβόλησε, σε βάρος ημεδαπής, χωρίς να την τραυματίσει, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Ακαρνανίας και κατασχέθηκε.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και εντοπίστηκε ο 29χρονος σε δασώδη ορεινή περιοχή της Ευρυτανίας, όπου ο ίδιος ενημέρωσε ότι βρίσκεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα