Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Καταδικάστηκε ο ανήλικος κατηγορούμενος

Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Καταδικάστηκε ο ανήλικος κατηγορούμενος
Το σημείο στο λόφο του Φιλοπάππου όπου βρήκε το θάνατο ο 25χρονος φοιτητής Eurokinissi

Δεν δέχθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα

Την ανώτατη ποινή επέβαλε κεκλεισμένων των θυρών το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στο 17χρονο, ο οποιος -κατά τη Δικαιοσύνη- συμμετείχε στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου τον Περασμένο Αύγουστο.

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ δεν του χορηγήθηκε ούτε αναστολή στην έφεση, στέλνοντας τον 17χρονο σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν προκάλεσε την αντίδραση των παραγόντων της δίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός κατηγορούμενος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο του Νικ. Μουστάκα, πράγμα που εμφανίζεται να σχολίασε ακόμη και η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος υποστήριξε απολογούμενος πως σκοπός του ίδιου -για τον οποίο έχει διαχωριστεί η δικογραφία λογω ηλικίας- και των συγκατηγορουμένων του που θα δικαστούν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν.

Όσο για τη δική του συμμετοχή στο αποτρόπαιο έγκλημα, φέρεται να ανέφερε ότι τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα και δεν ενεπλάκη στο περιστατικό, το οποίο κατέληξε με το Νικ. Μουστάκα να βρίσκεται νεκρός ύστερα από πτώση τεσσάρων μέτρων.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού, οι οποίοι παρακολούθησαν τη διαδικασία, αλλά και οι δύο Γερμανίδες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο τραγικό έγκλημα. Πληροφορίες αναφέρουν πως περιέγραψαν στο δικαστήριο τα όσα βίωσαν από τους ίδιους άνδρες, καθώς υποστήριξαν πως τα άτομα αυτά τις είχαν ληστέψει σε προγενέστερο στάδιο. Μάλιστα, η μία μάρτυρας είχε καταφέρει να φωτογραφίσει τα άτομα που τις είχαν επιτεθεί, στοιχείο που φαίνεται πως βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα Μουστάκα να τους αναγνωρίσει, φέρνοντας τους ενώπιον της Δικαιοσύση.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του 25χρονου Νικ. Μουστάκα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο άτυχος νέος που εργαζόταν ατο εξωτερικο και επισκεπτόταν για λίγες ημερες την οικογένειά του, έτυχε να βρεθεί με την Προτογαλλίδα κοπέλα του στο λόφο του Φιλοπάππου, όταν συνάντησαν τους κατηγορούμενους. Κατά την κατηγορία, πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο 25χρονος να βρεθεί στο κενό, χάνοντας έτσι τη ζωή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα