Εγκρίθηκε η άδεια στον Κουφοντίνα - Σταματάει την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 EUROKINISSI

Η τρίτη κανονική άδεια εγκρίθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών

Εγκρίθηκε απ' το Συμβούλιο των φυλακών η τρίτη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η άδεια θα τεθεί εν ισχύ μόλις ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για την δράση της 17 Νοέμβρη, εξέλθη από το νοσοκομείο που έχει εισαχθεί λόγω απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου.

ADVERTISING

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών , στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον ισοβίτη χορηγείται 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ. Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Με την έκδοση της απόφασης του συμβουλίου των φυλακών σταμάτησε την απεργία του ο βαρυποινίτης Δημήτρης Κουφοντίνας ο οποίος σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή από όπου θα λάβει την άδειά του.

Η απόφαση του συμβουλίου ελήφθη με σχετική τοποθέτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Χατζόγλου ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που συναινεί στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα και παρά την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των δύο συναδέλφων του που μετείχαν στα προηγούμενα συμβούλια. Η εξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη είχε καθυστερήσει να εξεταστεί, καθώς οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Κουφοντίνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκτάκτως στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Άδικες οι διώξεις των εισαγγελέων που έδωσαν άδεια στον Κουφοντίνα

SHARE:

24Media Network