Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Εξαρχείων

Αστυνομικοί ερευνούν το χώρο έπειτα από την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου, που πραγματοποίησαν 20-30 άτομα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Αστυνομικοί ερευνούν το χώρο έπειτα από την επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου, που πραγματοποίησαν 20-30 άτομα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Μια ομάδα αυτοαποκαλούμενων "Αναρχικών" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων το βράδυ της Παρασκευής.

Την ευθύνη για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων το βράδυ της Παρασκευής, ανέλαβαν οι "Αναρχικοί". Με προκήρυξή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην αστυνομική βία που ασκήθηκε στους διαδηλωτές κατά την συγκέντρωση εις μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αναλυτικά το κείμενο

"Την Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2013 επιτεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων. Περίπου 40 σύντροφοι καταδιώκοντας τους φρουρούς έφτασαν έξω από το τμήμα και πυρπόλησαν την είσοδο, το φυλάκιο και τα υπηρεσιακά οχήματα. Ταυτόχρονα άλλοι 30 σύντροφοι διέκοψαν την κυκλοφορία επί της Χαριλάου Τρικούπη στήνοντας οδοφράγματα. Με το τέλος της επίθεσης αποχωρήσαμε όλοι μαζί χωρίς κανένα απρόοπτο. Κάποια λεπτά μετά το γεγονός ομάδες Δελτάδων εισέβαλαν την πλατεία προσαγάγοντας στην τύχη 84 άτομα παντελώς άσχετα με τα συμβάν, κάτι που κάνουν κάθε φορά που πραγματοποιείται μία επίθεση στην ευρύτερη περιοχή.

Η ενέργεια έγινε ως μια ελάχιστη απάντηση στην αστυνομοκρατία και την καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων στις 6 Δεκέμβρη.

Επίσης αφιερώνεται στους αναρχικούς απεργούς πείνας και δίψας στις φυλακές Κορυδαλλού,

Χαρίση, Ντάλιο, Καραγιαννίδη, Πολίτη, Μιχαηλίδη

Αναρχικοί"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση με μολότοφ και αντικείμενα κατά του ΑΤ Εξαρχείων

SHARE:

24Media Network