Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση στον Καλλίτση

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την επίθεση στον Καλλίτση

Ο κομμωτής Πάνος Καλλίτσης περιέγραψε αναλυτικά όσα συνέβησαν την ημέρα που έπεσε χτυπημένος από σφαίρες στο γκαράζ του σπιτιού του

Άτομα ντυμένα σαν catwomen, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, βρέθηκαν στο γκαράζ του Πάνου Καλλίτση, οδηγώντας τον στο νοσοκομείο. Το μοιραίο βράδυ ο κομμωτής διασήμων “σώθηκε από θαύμα” όπως είπε, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Το θύμα του άγριου εγκλήματος περιέγραψε στο δικαστήριο τί αντιλήφθηκε λίγο πριν δεχθεί σφαίρες στο θώρακα και στο πόδι τον Ιανουάριο του 2016.

“Ήταν ένα πολύ ωραίο Σάββατο και φύγαμε από το κατάστημά μας και πηγαίναμε προς το σπίτι μας. Κάναμε τη συνηθισμένη διαδρομή. Όταν φτάσαμε στο σπίτι άνοιξα την γκαραζόπορτα …Την ώρα που έκλεινε η πόρτα ακούω έντονο βηματισμό και ανθρώπους να τρέχουν. Η γυναίκα μου μιλούσε στο κινητό.  Στα δεξιά μου αντιλήφθηκα έναν άνθρωπο που κράταγε όπλο και φώναζε βγείτε έξω. Μαύρη σκοτεινή σκουρόχρωμη φιγούρα. Μονό τα μάτια του έβλεπα όλα τ’ άλλα ήταν καλυμμένα. Δεν μπορούσα να καταλάβω ότι κρατούσε όπλο, φαίνονταν κάτι σαν μεγάλο χωνί. Κλείδωσα το αυτοκίνητο, έβαλα μπρος και πήγα να κάνω όπισθεν. Πάτησα ξανά το κουμπί για την πόρτα του γκαράζ. Όταν άνοιξε η πόρτα τότε είδα να μπαίνει και ο δεύτερος. Είχε τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα φορούσε μαύρα κάτι σαν παλτό . Καλυμμένα τα πρόσωπα …. Έβλεπα καλυμμένους ανθρώπους σαν catwomen” ανέφερε και πρόσθεσε ότι η σύζυγός του, που βρισκόταν δίπλα του, υποχρεώθηκε από έναν εκ των δραστών να φανερωθεί.

Φοβήθηκα ότι θέλουν να μας απαγάγουν

“Σήκωσε τα χέρια της για να προστατευτεί και δέχθηκε τότε την πρώτη σφαίρα. Ήταν σαν να έβλεπες ταινία. Έσπασαν τα τζάμια. Η Έλενα βγήκε έξω και φώναζε “μην πυροβολείτε ο,τι θέλετε, ό,τι θέλετε”. Βγήκα από το αυτοκίνητο μου στόχος μου ήταν να σώσω τη γυναίκα μου. Πήγα μπροστά και είδα τον δεύτερο άνθρωπο που μπήκε μέσα. Όλα αυτά έγιναν μέσα σε περίπου δυο λεπτά. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ένιωσα ότι έπρεπε να τελειώσει αυτό το πράγμα και να βγει η γυναίκα μου αλώβητη. Ο δράστης μου έδινε εντολές σε προστατική μου έλεγε “πέσε κάτω”. Του έλεγα “δεν σε καταλαβαίνω πες μου τι θέλεις”. Η Έλενα είχε επέλθει νευρικό κλονισμό, έτρεμε . Εγώ έλεγα συνεχώς στο δράστη ηρέμησε και εκείνος μου έλεγε “πέσε”.  Ο άνθρωπος που με πυροβόλησε φώναξε “δέστην”. Ο δεύτερος κρατούσε όπλο και όπως σκύβει να πιάσει την Έλενα είδα οτι είχε ταινίες κόκκινες στην τσέπη του. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκα οτι θέλουν να μας απαγάγουν να μας ανεβάσουν στο σπίτι μας… Εγώ δουλεύω για το κάλο, για την ομορφιά και δεν μπορούσε να φανταστώ ότι κάποιος ήθελε να μου κάνει κακό”.

Αναφερόμενος στους πυροβολισμούς που δέχθηκε, είπε: “Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος με τόση ευκολία κολλάει ένα όπλο σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτό δεν μπορώ να το πιστέψω. Πως ένας άνθρωπος πυροβολεί με τόση ευκολία έναν άλλο άνθρωπο. Να μου λέγανε θέλω τα λεφτά σου να στα δώσω. Πυροβολείς έναν άνθρωπο επειδή έχει περισσότερα λεφτά; Ένιωσα ένα κάψιμο. Με χτύπησε στην καρδιά και του φώναξα: “έ όχι ρε πούστη στην καρδιά”. Εκεί με την αδρεναλίνη της στιγμής του έβγαλα την κουκούλα και εκεί και τον είδα είχε τρόμο σε βλέμμα του. Την ώρα εκείνη πάλευα με το θάνατο”.

Πρόεδρος: Είχατε παρακολουθήσει κάτι πιο πριν; Ότι μπορεί να σας παρακαλουθεί κάποιος;

Καλλίτσης: Όχι δεν νιώθω ότι μπορεί κάποιος να μου κάνει κακό, δεν πρόσεχα αν με παρακολουθεί κάποιος. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος μποέμ, που αγαπώ τη φύση….

Υπεράσπιση: Σας ζήτησαν χρήματα;

Καλλίτσης: Δεν μου έλεγαν, μου έλεγαν μόνο “πέσε πέσε”, πάντα σε προστατική και εγώ δεν έπεφτα ποτέ.

Το “συγγνώμη”

“Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη στον κ. Καλλίτση, έχω πει από τη πρώτη στιγμή στους συναδέλφους μου για την εμπλοκή μου στην πράξη αυτή” υποστήριξε κατά την έναρξη της διαδικασίας ο αστυνομικός που κατηγορείται για την υπόθεση. Αντίστοιχα, οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση καθώς δεν υπήρξε σκοπός να σκοτώσουν αλλά να απειλήσουν το ζευγάρι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα