Ανήλικοι Ρομά έκαναν ρεσάλτο σε εν κινήσει φορτηγά έκλεβαν και λήστευαν

Ανήλικοι Ρομά έκαναν ρεσάλτο σε εν κινήσει φορτηγά έκλεβαν και λήστευαν

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι Ρομά, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες και κλοπές από οδηγούς στην περιοχή των Αχαρνών. Εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις 14 περιπτώσεις ληστειών και τρεις περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, τρεις ανήλικοι Ρομά, μέλη σπείρας, ηλικίας 12, 14 και 16 ετών για ληστείες και κλοπές στην περιοχή των Αχαρνών. Ακόμη, συνελήφθη και μία 35χρονη Ρομά, μητέρα ενός εκ των δραστών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, τυγχάνουν επιπλέον δύο 16χρονοι Ρομά.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας, της κλοπής κατά συναυτουργία και της απείθειας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες και κλοπές κυρίως από οδηγούς οχημάτων. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν στην περιοχή των Αχαρνών τα οχήματα και αιφνιδίαζαν τους οδηγούς, είτε κλείνοντας τον δρόμο είτε ανεβαίνοντας στο πίσω μέρος των εν κινήσει οχημάτων. Ακολούθως, άνοιγαν τις πόρτες και αφαιρούσαν τα μεταφερόμενα εμπορεύματα.

Στις περιπτώσεις όπου η πράξη τους γινόταν αντιληπτή, ασκούσαν σωματική βία και αποσπούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ στη συνέχεια διέφευγαν σε παρακείμενους καταυλισμούς Ρομά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 14 περιπτώσεις ληστειών και τρεις κλοπών στην περιοχή των Αχαρνών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

SHARE:

24Media Network