Απειλητικό σημείωμα στον Πρόεδρο του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου

Απειλητικό σημείωμα στον Πρόεδρο του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου

Απειλητικό σημείωμα εστάλη στον Πρόεδρο του ΣτΕ, Νίκο Σακελλαρίου. Αυξήθηκε η αστυνομική του συνοδεία. Την ανησυχία της εκφράζει η ΝΔ

Ένας φάκελος με απειλητικό σημείωμα κατέληξε πριν περίπου10 ημέρες στο σπίτι του Προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελαρίου.

Καθώς ο φάκελος δεν είχε αποστολέα, κρίθηκε ύποπτος από τους αστυνομικούς που τον συνοδεύουν αν και εκείνος έλειπε ούτως ή άλλως από την οικία του και παραδόθηκε σε συναδέλφους τους ώστε να περάσει από έλεγχο σκάνερ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο φάκελος επέστρεψε στην αλληλογραφία του κ. Σακελλαρίου, ο οποίος όταν μερικές ημέρες μετά επέστρεψε στο σπίτι του και άνοιξε τον φάκελο είδε ένα απειλητικό σημείωμα, το οποίο όμως δεν έλεγε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα, παρά αναφερόταν γενικά σε αποφάσεις που έχει πάρει και τον απειλούσε γενικόλογα για αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σακελλαρίου συμμετείχε στο σχήμα που έκρινε την αντισυνταγματικότητα η όχι του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατόπιν αυτών ενημέρωσε εκ νέου την αστυνομική του συνοδεία και ο φάκελος που εξετάστηκε από αστυνομικούς, κρίθηκε πως δεν είναι απαραίτητο να καταλήξει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, άρα χαρακτηρίζεται ελάσσονος σημασίας και συνήθης για άτομα που υπηρετούν σε θεσμικές θέσεις και έτσι παραδόθηκε στη Κρατική Ασφάλεια.

Για παν ενδεχόμενο ωστόσο δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και αυξήθηκε περαιτέρω η αστυνομική συνοδεία του Προέδρου του ΣτΕ αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από αυτή.

Καταδικάζει η Νέα Δημοκρατία

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η ΝΔ σχετικά με τις πληροφορίες για απειλητική επιστολή αγνώστων προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ν. Σακελλαρίου. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια τονίζοντας πως οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη αποθρασύνουν τους εκφραστές της βίας και της ανομίας, όπως αποθρασύνουν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «και τους κάθε είδους μπαχαλάκηδες η ανοχή και η προστασία που παρέχουν η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής σε μέλη του "Ρουβίκωνα", που εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο».

SHARE:

24Media Network