Τρεις σφαίρες στο κεφάλι δέχθηκε ο πρώτος οδηγός ταξί και επέζησε

Τρεις σφαίρες στο κεφάλι δέχθηκε ο πρώτος οδηγός ταξί και επέζησε
Διαμαρτυρία οδηγών ταξί στην Αθήνα την Τετάρτη 9 Νομεβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σαρώνει τα πάντα η Ασφάλεια για βρει τον μανιακό δολοφόνο των οδηγών ταξί, ενώ συλλέχθηκε το υλικό από όλες τις κάμερες της περιοχής, τόσο από την πρώτη όσο και από τη δεύτερη διαδρομή. Απίστευτη η τύχη του πρώτου θύματος

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι εμπειρότατοι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη του κατά τα φαινόμενα μανιακού δολοφόνου που στοχοποιεί οδηγούς ταξί στην περιοχή της Κηφισιάς.

Το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας ενημέρωσε το πρωί της Τετάρτης το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, πως είχαν στην περιοχή τους άλλο ένα περιστατικό, το Σάββατο της 11ης Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ μόλις 9 τετράγωνα από το σημείο που έγινε η εκτέλεση της Τρίτης!

Τότε ένας 32χρονος οδηγός ταξί που έκανε μεροκάματα στο ταξί του πατέρα του τα Σαββατοκύριακα, παρέλαβε έναν πελάτη από την περιοχή της Κηφισιάς και μόλις 9 τετράγωνα και περίπου 1 χλμ., πριν το σημείο της χθεσινής δολοφονίας, χωρίς να του πει τίποτα ο… «πελάτης», ένιωσε ένα έντονο σφύριγμα στο αυτί του και κάψιμο, ενώ έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί

Τότε ο δράστης άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου και τράπηκε σε φυγή… Μόλις συνήλθε το θύμα μετέβηκε μόνος του, οδηγώντας σε Νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν στην ακτινογραφία, πως ο νεαρός έφερε τρεις καρφωμένες βολίδες στο κρανίο και συγκεκριμένα στο ινιακό οστό!

Αμέσως εισήλθε στο χειρουργείο και οι γιατροί του αφαίρεσαν και τις τρεις σφαίρες μικρού διαμετρήματος, εκ των οποίων καμία δεν είχε εισέλθει στον εγκέφαλο και όλες είχαν σταματήσει στο οστό! Η τύχη αυτού του ανθρώπου μέσα στην ατυχία είναι πραγματικά απερίγραπτη…

Σήμερα λοιπόν οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής τον επισκέφτηκαν και εκείνοι για να του πάρουν κατάθεση κάτι που θα επαναληφθεί αργότερα όμως, καθώς το θύμα προέρχεται από ένα βαρύ χειρουργείο στο κεφάλι και αντιμετωπίζει κενά στην μνήμη του.

Είναι δύσκολο να μπορεί να αξιολογήσει κανείς αν ο δράστης χρησιμοποιεί σιγαστήρα γιατί είναι λογικό το θύμα μετά από κάτι τέτοιο να θυμάται μόνο το ότι απλά έχασε τις αισθήσεις και στην ουσία δεν είχε την παραμικρή ιδέα τι του είχε συμβεί. Η περιγραφή του δράστη που έχει δώσει είναι ενός άντρα περίπου στα 30 έτη με φόρμα και κουκούλα που του έκανε νόημα να τον παραλάβει σε περιοχή της Κηφισιάς και μετά από μία διαδρομή αξίας μόλις 3,5 ευρώ του είπε να σταματήσει. Τότε ένιωσε αυτά που προαναφέρθηκαν και έχασε τις αισθήσεις του.

Τις βολίδες αυτές τις έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία και αναμένεται αν όχι αύριο τα επόμενα 24ωρα να έχει απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. από την βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν ταυτοποιούνται με τις δύο βολίδες των 22 χιλιοστών που δέχτηκε τα μεσάνυχτα ο άτυχος 52χρονος οδηγός ταξί και οικογενειάρχης.

Τα ευρήματα

Στην παρούσα φάση δεν αποκλείεται να πρόκειται και για μετασκευή όπλου από αεροβόλο σε πυροβόλο.

Την ίδια τύχη με το πρώτο θύμα δεν την είχε όμως ο 52χρονος οδηγός ταξί που βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης νεκρός και μέσα στο ταξί του, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Το ταξί είχε καταλήξει πάνω σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και τον βρήκε έτσι ο οδηγός ενός λεωφορείου που δυσκολευόταν να περάσει και κατέβηκε να δει τι  είχε συμβεί.

Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και ιατροδικαστής. Βρέθηκαν εντός του οχήματος δύο κάλυκες και μία βολίδα των 22 χιλιοστών.

Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή του θύματος. Στην περίπτωση του 52χρονου και τα δύο τυφλά τραύματα είχαν προκαλέσει τον θάνατο αφού ο δράστης τον πυροβόλησε στον δεξί κρόταφο. Ως πολύ πιο μαλακό και λεπτό οστό από το ινιακό οι σφαίρες του μικρού διαμετρήματος καρφώθηκαν στον εγκέφαλο του θύματος και η μία μάλιστα προκάλεσε διαμπερές τραύμα…

Έξι μήνες στο τιμόνι

Ο άτυχος οικογενειάρχης δούλευε ως οδηγός ταξί μόλις τους τελευταίους 6 μήνες. Οι άντρες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής σάρωσαν σήμερα τις περιοχές από τις οποίες πέρασαν τα δύο ταξί, ειδικά για το πρώτο έχουν σαφή εικόνα όλης της διαδρομής και συνέλλεξαν όλα τα υλικά κλειστών κυκλωμάτων από σπίτια και καταστήματα για να τα εξετάσουν καρέ-καρέ, ενώ προσπάθησαν να εντοπίσουν τυχόν μάρτυρες ή άτομα που να αντιλήφθηκαν κάτι που να τους τράβηξε την προσοχή τις συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.

Από τα ταξί βεβαίως λήφθηκαν αποτυπώματα και τυχόν ίχνη γενετικών υλικών, όμως η δυσκολία είναι προφανής αφού μιλάμε για ταξί που μπαίνουν δεκάδες άνθρωποι κάθε ημέρα και θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο να συγκριθούν τα αποτυπώματα και τα γενετικά υλικά του ενός ταξί με το άλλο ώστε να υπάρξει τυχόν ταύτιση ανάμεσα σε δύο δείγματα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν φόρεσε γάντια ο δράστης κλπ.

Το προφίλ του δράστη αν αποδειχτεί ότι όντως είναι ο ίδιος από τις βαλλιστικές εξετάσεις και τα ευρήματα, γιατί επί του παρόντος είναι μία βάσιμη υπόθεση, δείχνει ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά το σειριακού δράστη, που στοχοποιεί συγκεκριμένη ομάδα ατόμων και γεωγραφικό σημείο που τον “εξυπηρετεί, να χτυπά…

Είναι απαραίτητο να τονιστεί, ότι αν κάποιος πολίτης είδε ή αντιλήφθηκε κάτι που πράγματι μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές να εντοπίσουν τον δράστη, να επικοινωνήσει με την Ασφάλεια ή το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και να το αναφέρει. Βεβαίως, αξιωματικοί της Ασφάλειας επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να προκληθεί πανικός, ενώ επισημαίνουν ότι λαμβάνονται μέτρα και η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα