Αρχαιοκάπηλος διατηρούσε ολόκληρο "μουσείο" στη σοφίτα του

Αρχαιοκάπηλος διατηρούσε ολόκληρο "μουσείο" στη σοφίτα του

Πλήθος από χρυσά κοσμήματα και ημιπολύτιμοι λίθοι στην κατοχή του συλληφθέντα στην Αλεξάνδρεια (Pics)

Περίτεχνα χρυσά κοσμήματα και ημιπολύτιμοι λίθοι της ύστερης ρωμαϊκής ή παλαιοχριστιανικής περιόδου , εντοπίστηκαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη σε σοφίτα σπιτιού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Συνελήφθη ο 59χρονος ιδιοκτήτης της οικίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο συλληφθείς κατείχε παράνομα και απέκρυπτε σε δερμάτινες θήκες κάτω από τη στέγη της οικίας του, αντικείμενα, τα οποία κατατάσσονται μεν ως προϊόντα της ύστερης ρωμαϊκής ή παλαιοχριστιανικής περιόδου, χρήζουν ωστόσο περαιτέρω διερεύνησης ως προς τη σύσταση του μετάλλου και την προέλευσή τους.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 2 χρυσά σκουλαρίκια, μία χρυσή ασπιδίσκη με εντεθειμένους ημιπολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια, 5 τεμάχια με ημιπολύτιμους λίθους, 2 στριφτά βραχιόλια και ένα επίμηκες χρυσό έλασμα. Επιπρόσθετα, στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκε ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα ζευγάρι ακουστικών καθώς και τα ακόλουθα αντικείμενα, για τα οποία αναμένεται γνωμάτευση της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας:

-Δύο ομάδες χρυσών φυλλόσχημων τεμαχίων

-Ένα χρυσό δαχτυλίδι

-Τεμάχια σπειρομαιάνδρων με στοιχεία κοκκίδωσης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ οι κατασχεθείσες αρχαιότητες απεστάλησαν αρμοδίως για φύλαξη, εξέταση και τελική εκτίμηση.

Αρχαιοκάπηλος διατηρούσε ολόκληρο
Αρχαιοκάπηλος διατηρούσε ολόκληρο
Αρχαιοκάπηλος διατηρούσε ολόκληρο
SHARE:

24Media Network