Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για τον αποκεφαλισμένο βοσκό

Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για τον αποκεφαλισμένο βοσκό

Τα πρώτα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον από τα ρούχα του θύματος είναι αρνητικά και δεν πρόδωσαν τον δράστη

Αρνητικά ήταν τα πρώτα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για τα οποία ενημερώθηκαν προφορικά οι Αρχές της Θεσπρωτίας σε πρώτη φάση και αφορούσαν τα ρούχα του θύματος, τα οποία τελικά δεν πρόδωσαν τον δράστη ή τους δράστες της φρικτής δολοφονίας του 26χρονου Αλβανού βοσκού Μπλένταρ Τερπολάρι.

Βεβαίως είναι τεράστιος ο όγκος των ευρημάτων που έχουν μεταφερθεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τα οποία θα υπάρξουν νεότερα, αρκετές ημέρες αργότερα. Μέχρι στιγμής πάντως, κανείς από τους υπόπτους δεν προδώθηκε από την πρώτη ανάλυση στα πρώτα ευρήματα που ήταν τα ρούχα.

Πλέον, οι Αρχές για να καλύψουν τον χρόνο που θα πρέπει να αναμένουν τις υπόλοιπες απαντήσεις των εργαστηρίων, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναλυτική σάρωση των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε το θύμα την χρονική περίοδο πριν δολοφονηθεί και ειδικά εκείνες, τις οποίες φέρεται να είχε με βασικούς μέχρι στιγμής υπόπτους της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται, πως οι άντρες της Ασφάλειας έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή τουλάχιστον 3-4 υπόπτων Αλβανών για την υπόθεση αποκεφαλισμού του 26χρονου ομοεθνή τους στην περιοχή Γλυκή, οι οποίοι εξετάζονται και με την βοήθεια έμπειρων αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που έχουν μεταβεί στην Θεσπρωτία προς αρωγή των συναδέλφων τους.

Το πρόσχημα για την προσαγωγή των υπόπτων είναι ότι βρίσκονται παράνομα στην χώρα και έτσι κρατούνται και εξετάζονται συνεχώς για την υπόθεση, άλλοι ως μάρτυρες και άλλοι ως ύποπτοι που τον γνώριζαν περισσότερο και είχαν επαφές μαζί του.

Από αυτούς όμως, ένας συνομήλικος ομοεθνής του θύματος και επίσης βοσκός στην ευρύτερη περιοχή, είχε αναπτύξει περισσότερες επαφές με το θύμα και ήταν ένας εξ αυτών που βρέθηκαν στην λίστα κλήσεων του θύματος μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Στις έως τώρα καταθέσεις που του έχουν πάρει οι αστυνομικοί, δεν δείχνει συνεργάσιμος και κρίνεται ως άνθρωπος με πολύ... "περίεργη ψυχολογία", όπως ανέφερε αξιωματικός που μίλησε μαζί του.

Ο ίδιος αφού προφανώς αντιλήφθηκε την επιμονή των αστυνομικών προς το πρόσωπό του, άρχισε να δείχνει άλλους ως υπευθύνους για το ειδεχθές αυτό έγκλημα και συγκεκριμένα δύο άλλους ομοεθνείς του, που έφυγαν από την περιοχή και τουλάχιστον για τον έναν θεωρεί ότι έχει μαζί του το κεφάλι του θύματος και το πήγε στην Αλβανία...

Οι Αρχές είναι συγκρατημένα αισιόδοξες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με πιθανότερα κίνητρα τις οικονομικές διαφορές που πιθανόν προέκυψαν από κάποια παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, από την Αλβανία στην Ελλάδα, κάτι με το οποίο εμπλέκονται πολλοί ..."βοσκοί" της περιοχής, προερχόμενοι από την γειτονική χώρα και η εκτέλεση αυτή με κυνηγετικό όπλο και εν συνεχεία ο αποκεφαλισμός, να ήταν αποτέλεσμα εκδίκησης της "Αλβανικής Μαφίας".

Ωστόσο, θεωρούν, πως μετά και την τελευταία εξέλιξη, με τα έως τώρα ελάχιστα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων να μην βοηθούν στην παρούσα φάση περισσότερο τις έρευνές τους, ότι ίσως χρειαστεί αρκετός καιρός και διασπορά στην έρευνα, η οποία έχει ήδη γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας με την αποστολή αστυνομικών για τον εντοπισμό τυχόν μαρτύρων που ενδεχομένως να γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθησαν οι εργοδότες του αποκεφαλισμένου βοσκού για οπλοκατοχή

Σχέσεις με κυκλώματα ναρκωτικών είχε ο αποκεφαλισμένος βοσκός

SHARE:

24Media Network