‘Αρτα: Πυροβολισμοί και τραυματίες σε εμποροπανήγυρη

‘Αρτα: Πυροβολισμοί και τραυματίες σε εμποροπανήγυρη
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Συνελήφθησαν τρεις Ρομά, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο. Συνεπλάκησαν με μικροπωλητές, τραυματίζοντας δύο, τον ένα με όπλο.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση συμπλοκής και απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, ενός 27χρονου Αλβανού και ενός 27χρονου Έλληνα, που έλαβαν χώρα χθες μετά τα μεσάνυκτα σε εμποροπανήγυρη στην Άρτα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα και στον Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας, τρεις Ρομά, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα και της συμπλοκής. Οι συγκεκριμένοι έχουν απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές στην περιοχή για πλήθος περιπτώσεων κλοπών και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη Ρομά συνεργοί τους, ηλικίας 42 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως και αναζητούνται.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μετά τα μεσάνυκτα, έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας, οι πέντε δράστες, ενεργώντας από κοινού, έβαλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος 27χρονου Αλβανού, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα.

Στη συνέχεια, οι δράστες, εισήλθαν στον εκθεσιακό χώρο, όπου ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο με άλλα άτομα που ήταν παρόντες, κατά τη διάρκεια του οποίου επιτέθηκαν σε έναν 27χρονο Έλληνα που είχε κιόσκι με καφέδες, προκαλώντας του με τη χρήση βίας, σωματικές βλάβες, ενώ ο 42χρονος δράστης έβαλε ανεπιτυχώς με πυροβόλο όπλο εναντίον του 27χρονου, χωρίς να τον τραυματίσει.

Οι δράστες διατηρούσαν στον χώρο της εμποροπανήγυρης πάγκο με χαλιά και συνεπλάκησαν με τους υπόλοιπους παριστάμενους και μικροπωλητές για διαφορές που είχαν μαζί τους.

Στο πλαίσιο ερευνών, κατασχέθηκαν από τους χώρους που έλαβαν χώρα οι συμπλοκές, ένα πιστόλι, 5 κάλυκες των 9 mm, φυσίγγιο των 9 mm, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και τέσσερα τμήματα μεταλλικής ράβδου, δύο ξύλινα καδρόνια και κινητό τηλέφωνο.

Οι δύο παθόντες διακομίσθηκαν για παροχή ιατρικής φροντίδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, εκ των οποίων ο ένας παραμένει νοσηλευόμενος. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

εμποροπανήγυρη, Άρτα, πυροβολισμοί, τραυματίες, Ρομά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα