Αστυνομικός για Χρυσή Αυγή: “Ήμασταν 8, ήταν 50, με καδρόνια”

Αστυνομικός για Χρυσή Αυγή: “Ήμασταν 8, ήταν 50, με καδρόνια”
Sooc

Για δεύτερη ημέρα καταθέτει ο αστυνομικός Γ. Ρότας, αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Όπως είπε, δεν έγινε επέμβαση πριν τη δολοφονική επίθεση γιατί "οι χρυσαυγίτες ήταν υπεράριθμοι"

Στην οχλαγωγία και στο ότι οι χρυσαυγίτες υπερίσχυαν αριθμητικά απέδωσε το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη κατά την διάρκεια του κυνηγητού στην Π. Τσαλδάρη, πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο αστυνομικός Γ. Ρότας.

Επισήμανε ότι “οκτώ άτομα δεν μπορούν να επέμβουν σε 50 άτομα, όποιοι κι αν είναι αυτοί” καθώς και πως “γνωρίζαμε την επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής“.

Για δεύτερη ημέρα ο αστυνομικός και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Φύσσα, κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Τις ερωτήσεις αυτή τη φορά έθεσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής. Ο Γ. Ρότας ανέφερε ότι “το σήμα ήταν για 50 άτομα, μου φάνηκε σοβαρό περιστατικό και ξεκινήσαμε να πάμε. Οι χρυσαυγίτες ήταν διασκοπρισμένοι κατά μήκος της οδού Μελά, είναι στενός δρόμος”.

Τζέλης (π.α οικογένειας Φύσσα): Εσείς ήσασταν στην Κεφαλληνίας, πήγατε προς τους χρυσαυγίτες;

Μάρτυρας: Όχι, γιατί να πάμε;

Πολ. αγ.: Δεν κρατούσαν μαδέρια;

Μάρτυρας: Ε, και τι; Να πάω να μιλήσω σε 50 ατομα; Ενημερώσαμε το κέντρο και μας είπε να παραμείνουμε σε απόσταση και να δίνουμε εικόνα. Ακούγαμε φωνές, όταν βλέπεις 50 άτομα με καδρόνια και κράνη δεν επεμβαίνεις. Δεν ήρθε κάποιος να μας πει ότι έχει γίνει φασαρία, ότι έχει γίνει κάτι.

Πολ. αγ.: Το ότι είχε κάποιος σιδηρογροθιές δεν ήταν λόγος να επέμεβετε;

Μάρτυρας: Δεν μπορούμε 8 άτομα να επέμβουμε σε 50. Δώσαμε την εικόνα στο κέντρο.

Μας είπε συνάδελφος ότι είχε γίνει φασαρία με άτομα της ΧΑ και του γνωστού χώρου. Δεν διαπίστωσα κάτι να έχει γίνει. Φωνάζανε, δεν γκαρίζανε, υπήρχε οχλαγωγία κι έλεγαν “τι ήρθατε εδώ και κοιτάτε;”  Αρχίσαμε να ακολουθούμε το τσούρμο προς την Τσαλδάρη πεζή, ήταν δύσκολο να γυρίσουμε τις μηχανές. Τρέχανε και αναρωτήθηκα πού πάνε, μου φαινόταν ότι γνώριζαν προς ποιο σημείο κατευθύνονται.

“Ο Ρουπακιάς προφανώς θα ήταν καλός”

Ο αστυνομικός περιέγραψε και το τι συνέβη στην οδό Π.Τσαλδάρη, όταν ο Γιώργος Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα: “Είδα ένα κουβάρι ανθρώπων, 4-5 άτομα. Όσο έτρεχα και πλησίαζα, είδα πιο καθαρά τον Ρουπακιά και το Φύσσα. Οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν, ο Φύσσας είχε μείνει μόνος του”.

Η πολιτική αγωγή αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία -κατά τους δικηγόρους- περιγράφεται ότι ο Γ. Ρουπακιάς είχε ένα οίδημα, που δεν είναι δυνατόν να φανεί από που προέκυψε. Σε σχετική ερώτηση, ο Γ. Ρότας υποστήριξε ότι ο Γ. Ρουπακιάς “προφανώς δεν θα έφαγε καμία. Θα ήταν καλός”.

Πολ. αγ.: Τί εννοείτε καλός;

Μάρτυρας: Μπορεί να ήξερε πυγμαχία. Αυτό που είπα ότι ήταν καλός, ήταν ότι μπορεί να ξέρει κάποια πολεμική τέχνη.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι πρώτοι αστυνομικοί που έχουν φτάσει προς το Φύσσα, τον τράβηξαν πίσω. “Εμείς πήγαμε προς το αυτοκίνητο που ήταν ο Ρουπακιάς. Δεν κάναμε διαβίβαση στο κέντρο  για χρυσαυγίτες, διαβιβάσαμε ότι τα άτομα έχουν αρχίσει να τρέχουν στους γύρω δρόμους”, είπε.

Πολ. αγ.: Γιατί έχετε καταθέσει ότι φοβηθήκατε ότι κάποιοι χρυσαυγίτες θα αποσπάσουν τον Ρουπακιά από τα χέρια σας;

Μάρτυρας: Γιατί ήταν ένα τσούρμο 50 άτομα, πιο πάνω βρίσκονταν  και μας έβλεπαν που τον είχαμε πιάσει.

Πολ. αγ.: Γιατί δεν το είπατε στο κέντρο; Δεν βρέθηκε κάποιος από αυτούς να προσαχθεί;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω να πω. Να κυνηγά κάθε αστυνομικός 5-6 άτομα, ποιον να συλλάβει;

Φωτο sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα