Αυλαία για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Αυλαία για τα μαύρα ταμεία της Siemens
Ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος Eurokinissi

Με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορούμενων ξεκίνησε η δικη για τη σύμβαση 8002/97 της Siemens για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ. Ποιοι κάθονται στο εδώλιο

Άνοιξε η “αυλαία” για την πολύκροτη δίκη των μαύρων ταμείων της Siemens, με τον πρόεδρο της έδρας να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εμφανίστηκαν συνολικά τριάντα κατηγορούμενοι.  Ανάμεσα τους ο πάλαι ποτέ κραταιούς άνδρας του ΠΑΣΟΚ , Θόδωρος Τσουκάτος ,  τα πρώην στελέχη της Siemens  Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής και οι ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες  Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς , Αλέξανδρος Λέτσας.

Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υπόθεση των εξοπλιστικών ενώ απών -αν και εκπροσωπείται- είναι  ο άλλοτε υφιστάμενος  του  Φάνης Λυγινός.

Παρούσα , επίσης, ήταν η Μάρια Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens , Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.

Κανένας από τους Γερμανούς που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση δεν παρευρίσκεται σήμερα στο δικαστήριο, Ενώ τρεις εκ των κατηγορουμένων έχουν αποβιώσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα