Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

Δημοσιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφιών επικίνδυνων κακοποιών με καλάσνικοφ (Pics)

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες επικίνδυνων αλβανών κακοποιών - μελών σπείρας ληστών που δεν διστάζουν να πυροβολούν εναντίον πολιτών και αστυνομικών για εκφοβισμό ή για να αποφύγουν τη σύλληψη έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Εξιχνιάσθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες σωρεία ληστειών, ένοπλων συμπλοκών με αστυνομικούς, διαρρήξεων οικιών και κλοπών αυτοκινήτων από επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση Αλβανών υπηκόων.

Ειδικότερα, συνελήφθη ένα μέλος της σπείρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας έξι επιπλέον μελών της.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονιών, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ληστειών, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι παραπάνω κατηγορούμενοι, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει, από τις αρχές του έτους 2012, εγκληματική οργάνωση με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία, υποκαταστήματα Τραπεζών, καταστήματα , ακόμη και σε αρτοποιεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και της περιφέρειας.

Τα μέλη της ομάδας ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνα, οπλισμένα με βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τυφέκια KALASHNIKOV και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των ληστειών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές, είτε αυτοκίνητα ταξινομημένα σε ονόματα αλλοδαπών, οι οποίοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους.

Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους, είτε για εκφοβισμό των θυμάτων τους, είτε με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον οποιουδήποτε παρεμπόδιζε την επίτευξη του σκοπού τους και κυρίως των αστυνομικών, προκειμένου να διαφύγουν, σε όσες περιπτώσεις καταδιώχθηκαν και εγκλωβίσθηκαν.

Σε περίπτωση καταδίωξης ή συμπλοκής με Αστυνομικούς ή σύλληψης κάποιου από τα μέλη της οργάνωσης, η ομάδα, είτε διέκοπτε προσωρινά τη δράση της, είτε διαφοροποιούσε την σύνθεση της, τον τρόπο δράσης, αλλά ακόμη και το είδος του στόχου, προκειμένου να καθίσταται δυσχερέστερος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψη των μελών της οργάνωσης, αλλά ακόμη και η συσχέτιση των διαφόρων υποθέσεων.

Επίσης, σε περίπτωση χρήσης κάποιου όπλου, το απέσυραν και το αντικαθιστούσαν με κάποιο άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί και συσχετισθεί η δραστηριότητα της ομάδας.

Μετά από κάθε περίπτωση ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, διέφευγαν στην Αλβανία και επέστρεφαν μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Η επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση Αλβανών υπηκόων, η οποία δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια στην Αττική και στο Άργος.

Το μεσημέρι της 16-7-2013, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στην συμβολή της Λ. Μεσογείων με την οδό Σλήμαν στους Αμπελόκηπους, ο 50χρονος, μέλος της σπείρας, να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο. Σε σήμα των αστυνομικών για την διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, πλην όμως στην συμβολή της οδού Σεβαστουπόλεως με την οδό Σλήμαν ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

*Ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ 47 KALASHNIKOV , με αναδιπλούμενο κοντάκιο, δύο γεμιστήρες ενωμένους με λευκή ταινία με 60 φυσίγγια

*Ένα πυροβόλο αυτόματο όπλο, με γεμιστήρα με 20 φυσίγγια,

*Ένα πιστόλι μάρκας Crvena Zastava 99, με γεμιστήρα με 13 φυσίγγια

*Μια συσκευή ηλεκτρικής εκκενώσεως ( TAZER ),

*Τέσσερις γεμιστήρες με συνολικά 121 φυσίγγια

*Μία περούκα

*Πέντε ζευγάρια γάντια.

Όπως εξακριβώθηκε , η σπείρα έχει διαπράξει συνολικά :

*Τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος αστυνομικών.

*Μία  απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας.

*Τρεις  διαρρήξεις οικιών.

*Δέκα  ληστείες σε καταστήματα.

*Έξι  κλοπές αυτοκινήτων.

*Μία απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο.

*Μία ληστεία σε ιδιώτη.

Μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες των ανωτέρω κατηγορούμενων.

Πρόκειται για τους:

α) (επ) GJINI (ον.) ILIR του NASI και της BARDHA γεν. 29-03-1963 στην Αλβανία (ο εικονιζόμενος)

β) (επ.) ΚΥΡΙΑΖΗΣ ή KIRIAZI (ον.) ΕΚΤΩΡΑΣ ή EGDORAN ή EKTOR του Γιώργου ή Giorgi και της Φλώρα ή Flora ή Floresa γεν.17-12-1983 στην Αλβανία.

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

γ) (επ.) ELMAZAJ ή ELMAZAN (ον.) LULEZIM του RUZHDIM και της AMITE γεν. 10-02-1991 στην Αλβανία.

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

δ) (επ.) SHAKAJ (ον.) AGRON του LATIF και της FATMIROSHE γεν. 31-01-1979 στην Αλβανία

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

ε) (επ.) SELIMAJ (ον.) ARSEN του AGRON και της ANNA γεν. 08-08-1984 στην Αλβανία

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

στ) (επ.) ARAPAJ (ον.) ERVIS του LEFTER και της ZONJA ή TONIA γεν. 26-05-1984 στην Αλβανία

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

ζ) (επ.) PECI (ον.) ERION του PETRIT και της KONSTANDINA γεν. 20-05-1986 στην Αλβανία

Αυτοί είναι οι επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί με καλάσνικοφ

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για: εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση από κοινού από δύο και περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες, ληστεία από κοινού κατά συρροή, από υπαίτιους που ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν πολεμικό τυφέκιο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, παράνομη οπλοφορία, ψευδορκία μάρτυρα και οπλοχρησία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 και 210-6476541 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

SHARE:

24Media Network