Αυτοί είναι οι 'μαϊμού' τεχνικοί της ΔΕΗ που άδειαζαν σπίτια ηλικιωμένων

Αυτοί είναι οι 'μαϊμού' τεχνικοί της ΔΕΗ που άδειαζαν σπίτια ηλικιωμένων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των «μαϊμού» τεχνικών της ΔΕΗ που άδειαζαν σπίτια ηλικιωμένων. Πληροφορίες ζητά η Αστυνομία

Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών Ελλήνων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Τα μέλη της εν λόγω σπείρας, διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ.

Ύστερα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο άτομα της σπείρας στην Ηλιούπολη, ηλικίας 21 και 25 ετών, ως μέλη της σπείρας. Επιπλέον, αναζητείται ένας 29χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από εξαμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών από οικίες ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τα θύματά τους και με το πρόσχημα ελέγχου βλαβών των μετρητών ρεύματος ή διαρροών από ηλεκτρικές συσκευές, αποσπούσαν την προσοχή τους και ερευνώντας τους χώρους των διαμερισμάτων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Περαιτέρω, για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν μισθωμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία φρόντιζαν να σταθμεύουν σε απόσταση από τα σημεία που επέλεγαν να δράσουν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής τελεσθείσας από περισσότερους από δύο δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και οι οποίοι διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1) Ιωάννη Μελέτη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα στις 18-2-1992

2) Ιωάννη Τάσσιο του Παναγιώτη και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 31-7-1995

και τον μη συλληφθέντα Ρομά:

3) Κωνσταντίνο Καμπέρη του Ιωάννη και της Ειρήνης, γεννηθέντα στις 10-2-1988

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 19-11-2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, την διευκόλυνση διερεύνησης της επίδοσης-συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ, έμπαινα στα σπίτια και έκλεβαν

Προσποιούνταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και έκλεβαν ηλικιωμένους

Μάστιγα για τη ΔΕΗ 'πειραγμένοι' μετρητές και κλοπή ρεύματος

SHARE:

24Media Network