Αυτοί εξαπάτησαν δεκάδες ηλικιωμένους στη Βοιωτία με τη μέθοδο των 'μαϊμού' τροχαίων

Αυτοί εξαπάτησαν δεκάδες ηλικιωμένους στη Βοιωτία με τη μέθοδο των 'μαϊμού' τροχαίων

Τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς και απαιτούσαν χρήματα από 40.000 έως 70.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα, δόθηκαν ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λιβαδειάς, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο Βούλγαρων, μελών εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 6 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά, για διάπραξη σωρείας αποπειρών απάτης σε βάρος πολιτών.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ηλικιωμένους προσποιούμενοι συνήθως τους αστυνομικούς ή συγγενικά τους πρόσωπα και με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 40.000 έως 70.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες μετέβαιναν πλησίον των οικιών των υποψήφιων θυμάτων τους και οι συνεργοί τους τηλεφωνούσαν στα σταθερά τους τηλέφωνα. Ο σκοπός τους ήταν, εκμεταλλευόμενοι την σύγχυση και την ψυχολογική φόρτιση που προκαλούσαν στους πολίτες, να πετύχουν την άμεση είσπραξη των χρημάτων που απαιτούσαν.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από τα τέλη του προηγούμενου μήνα έως και τη σύλληψή τους αποπειράθηκαν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από πολίτες σε περιοχές της Λιβαδειάς (10 περιπτώσεις), της Θήβας (6 περιπτώσεις) και του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας (δύο περιπτώσεις).

Ειδικότερα πρόκειται για τους :

1) AVRAMOV GEORGI του IVANOV και της IVANKA, γεννημένος την 03-10-1973 στη Βουλγαρία,

καθώς και

2) DIMITROV TIHOMIR του KIRILOV και της DIMITRA, γεννημένος την 18-10-1978 στη Βουλγαρία.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε απόπειρα. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως και την αμετάκλητη περάτωση της ποινικής δίκης, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανήλικων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22610 88850 και 22610 88855 του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

SHARE:

24Media Network