'Χειροπέδες' σε σπείρα ανήλικων Ρομά

Pola Roupa's Hideout at Ilioupoli, in Athens, on  January 5, 2016 /        , ,  5 , 2016
Pola Roupa's Hideout at Ilioupoli, in Athens, on January 5, 2016 / , , 5 , 2016 SOOC

Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και ανήλικων σε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων

Εξαρθώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου, εγκληματική ομάδα νεαρών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και ανηλίκων σε διάφορες περιοχές των βορείων προαστίων.

Συνελήφθησαν στην περιοχή του Αμαρουσίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πέντε Ρομά εκ των οποίων τρείς ανήλικοι (ηλικίας 12, 14 και 15 ετών) και δύο, ηλικίας 20 και 23 ετών, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα απέσπασαν με τη χρήση βίας, τσάντα γυναίκας που κινούνταν πεζή στην περιοχή.

ADVERTISING

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από μηνός και πλέον, συνέστησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ατόμων με μειωμένες δυνατότητες αντίδρασης (ηλικιωμένοι και ανήλικοι).

Συγκεκριμένα, κινούμενοι με αυτοκίνητο αλλά και με μέσα σταθερής τροχιάς, εντόπιζαν θύματα που κινούνταν πεζή και με τη χρήση βίας ή απειλή χρήσης βίας, προέβαιναν σε ληστείες.

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ανήλικοι, ένας εκ των δραστών προσέγγιζε αρχικά την παρέα τους και προφασιζόμενος ότι κάποιος από τα θύματα τον είχε χτυπήσει παλαιότερα, τους αποσπούσε την προσοχή και προσέγγιζαν και οι υπόλοιποι δράστες απαιτώντας, με την απειλή χρήση βίας, να τους παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματα αποσπώντας την τσάντα τους, ενώ σε περίπτωση αντίστασης, προέβαιναν στον ξυλοδαρμό τους.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών στον Γέρακα και στο Μαρούσι.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network