Χειροπέδες σε σπείρα Ρομά

Χειροπέδες σε σπείρα Ρομά

Έκαναν διαρρήξεις σε σπίτια και έκλεβαν αυτοκίνητα, ενώ δεν δίσταζαν να εκβιάσουν τα θύματά τους. Δρούσαν στην Κορινθία και τις γύρω περιοχές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, 40 περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής οχημάτων, σε οικίες, σε όχημα και σε καταστήματα, μία περίπτωση ληστείας, καθώς και μία περίπτωση εκβίασης στην Κόρινθο και σε γειτονικές περιοχές.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται 12 Ρομά από καταυλισμό των Εξαμιλίων, ηλικίας από 17 έως 40 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ληστεία και εκβίαση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τώρα τον Απρίλιο, στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, ενέχονται στα ακόλουθα αδικήματα:

Στις 9 Μαρτίου 2016 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα και αφαίρεσαν πακέτα με τσιγάρα, ενώ διέφυγαν με όχημα και έγιναν αντιληπτοί από τον παθόντα, ο οποίος τους ακολούθησε με όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο οι δράστες ακινητοποίησαν, προσκρούοντας σε αυτό, προκειμένου να διατηρήσουν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και να διαφύγουν.

Είκοσι κλοπές οχημάτων, 9 κλοπές σε καταστήματα, δύο κλοπές σε οικίες και μία κλοπή σε όχημα

Έξι απόπειρες κλοπής σε καταστήματα και δύο απόπειρες κλοπής οχημάτων.

Συνολικά, στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης, εργαλεία κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 5.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα 11 από τα ανωτέρω αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, οι δράστες έλαβαν με εκβιαστικό τρόπο από τον ιδιοκτήτη του οχήματος χρήματα, προκειμένου να του παραδώσουν το όχημα που αφαίρεσαν.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

SHARE: