Χιλιάδες συλλήψεις παγκοσμίως για παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο του Euro 2016

Χιλιάδες συλλήψεις παγκοσμίως για παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο του Euro 2016

Στην Ελλάδα έγιναν 44 συλλήψεις και εντοπίστηκαν τουλάχιστον 10 τέτοιες περιπτώσεις παράνομου στοιχηματισμού

Ολοκληρώθηκε διεθνούς κλίμακας, κοινή αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, για την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, στην οποία συμμετείχαν και Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλη την Επικράτεια.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “SOGAR IV” διήρκεσε έναν μήνα και πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της INTERPOL. Για τις ανάγκες της επιχείρησης λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στην έδρα της INTERPOL, ενώ συμμετείχαν Αρχές από 8 συνολικά χώρες και συγκεκριμένα του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, η οποία και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στις έρευνες των λοιπών χωρών.

Χιλιάδες συλλήψεις παγκοσμίως για παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο του Euro 2016


Σε εθνικό επίπεδο, η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν συνολικά 10 υποθέσεις εξιχνίασης παρανόμων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων 44 συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 42.463 Ευρώ, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, 37 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 10 παιγνιομηχανές τύπου «VLT». Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων “SOGA VI” & “ACES” που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της INTERPOL, συνελήφθησαν συνολικά 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατομμύρια δολλάρια Αμερικής, ενώ σχετική ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της INTERPOL.

SHARE: