Δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη

Δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη
Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Hellenic Postbank Άγγελος Φιλιππίδης, με θέμα τα πεπραγμένα της περιόδου.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Νέο ένταλμα σύλληψης για νέα υπόθεση επισφαλούς δανείου, σε βάρος του Άγγελου Φιλιππίδη

Νέο ένταλμα σύλληψης για νέα υπόθεση επισφαλούς δανείου, εκδόθηκε σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΤΤ ‘Αγγελου Φιλιππίδη.

Η υπόθεση αφορά δανειοδότηση συνολικού ύψους περίπου 104 εκατ. ευρώ, προς επιχειρηματία. Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα, όπως και στις προηγούμενες, δηλαδή για απιστία, άμεσε συνέργεια σε αυτήν και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ φέρονται κατηγορούμενοι συνολικά 14 πρόσωπα.

Ειδικότερα, διερευνάται το δάνειο ύψους περίπου 52 εκατ. ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε από τη διοίκηση Φιλιππίδη, στις αρχές του 2009, προς την εταιρεία real estate EKTASIS DEVELOPMENT, συμφερόντων Παναγιώτη Ευθυμίου. Η εταιρεία υπέβαλε στη συνέχεια αίτηση που έγινε δεκτή για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 761/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οφειλές της εταιρείας αυτής προς τους πιστωτές, ανέρχονταν συνολικά σε 280.000.000 ευρώ, με πρώτο πιστωτή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το ποσό των 52.382.043,92 ευρώ.

Ωστόσο, παρόλο που η εν λόγω εταιρεία υπήχθη τελικά στη διαδικασία συνδιαλλαγής, αυτή ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, αλλά για τρία ολόκληρα χρόνια (ως το τέλος του 2012) οι υπεύθυνοι της εταιρείας είχαν την ασυλία του άρθρου 99.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της δανειοδότησης Κύπριου επιχειρηματία, καθώς από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι τα δάνεια του εν λόγω εφοπλιστή εξυπηρετούνται κανονικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα