Βουλιαγμένη: Διάρρηξη με λεία “μαμούθ” 600.000 ευρώ σε διαμέρισμα αρχιτέκτονα

Βουλιαγμένη: Διάρρηξη με λεία “μαμούθ” 600.000 ευρώ σε διαμέρισμα αρχιτέκτονα
Οδός Μαυρολέοντος, Βουλιαγμένη

Ο συνταξιούχος αρχιτέκτονας έλειπε από το σπίτι του και όταν επέστρεψε ανακάλυψε πως είχε πέσει θύμα διάρρηξης. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο από την ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας όπου είχε 500.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ.

Στόχος διάρρηξης με λεία «μαμούθ» έπεσε ένας 62χρονος συνταξιούχος αρχιτέκτονας στο διαμέρισμα 2ου ορόφου πολυκατοικίας όπου διαμένει επί της οδού Μαυρολέοντος, στην Βουλιαγμένη.

Το περιστατικό έγινε απογευματινές προς βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης σε ώρες που έλειπε από το σπίτι ο 62χρονος και όταν γύρισε πίσω ανακάλυψε πως είχε πέσει θύμα διάρρηξης.

Οι δράστες είχαν εισέλθει στο διαμέρισμα του στον 2ο όροφο πολυκατοικίας με την μέθοδο της αναρρίχησης, είχαν παραβιάσει την μπαλκονόπορτα και είχαν αφαιρέσει το μικρό χρηματοκιβώτιο από την ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας , κυριολεκτικά ξεριζώνοντάς το από το δάπεδο, όπου είχε 500.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ που κρατούσε στο σπίτι του το θύμα λίγο πριν από την εποχή των Capital Controls, φοβούμενος όπως πολλοί άλλοι εκείνη την εποχή το κούρεμα καταθέσεων.

Παρότι ο κίνδυνος πέρασε, ο 62χρονος δεν τα επέστρεψε στην τράπεζα, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν την πιθανότητα να είχαν γνώση που πήγαιναν και που θα ψάξουν, αφού οι κινήσεις τους φάνηκαν εξαιρετικά στοχευμένες.

Έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα