Δίκη ΧΑ: ‘Στο Συνεργείο έκαναν καταδρομική’

Δίκη ΧΑ: ‘Στο Συνεργείο έκαναν καταδρομική’
Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής αυτόπτης μάρτυρας στην επίθεση του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη, το 2013

“Οι μηχανές περικύκλωσαν τον χώρο από μπροστά και από το πλάι. Κατέβηκαν κάποιοι και άρχισαν να με χτυπούν με ξύλα και τα κρυπτονάιτ από μηχανές. Βρέθηκα πεσμένος στο πεζοδρόμιο. Από τα παιδιά που ήταν μαζί μου μόνο ένα πρόλαβαν και το χτύπησαν. Μπήκαν στον χώρο, δεν έβλεπα τι γινόταν. Ακουγα μόνο σπασίματα”.

Ο αυτόπτης μάρτυρας, Παναγιώτης Δριμύλης, περιέγραψε στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναλυτικά την επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013, υπογραμμίζοντας: “ήταν οργανωμένη επίθεση. Δεν έκαναν αυτοσχεδιασμό, έκαναν καταδρομή: ήρθαν τα έσπασαν και έφυγαν”.

Όπως κατέθεσε πριν εμφανιστούν οι μοτοσυκλέτες στο “Συνεργείο”, τον είχε ειδοποιήσει ένας φίλος του ότι είχε περάσει κομβόι περίπου μηχανών με μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι πολλοί από αυτούς κρατούσαν ξύλα με τυλιγμένες σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως “Αίμα τιμή Χρυσή Αυγή”. Η αντίδρασή του ήταν άμεση, καθώς μέσα στο χώρο, όπου γινόταν μάθημα αγγλικών βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον 8 ανήλικα παιδιά. Αφού εξήγησε στη δασκάλα τι συνέβαινε και προσπαθώντας να μην τρομάξει τα παιδιά, επιχείρησε να τα βγάλει από τον χώρο.

Οι μηχανές όμως, τους βρήκαν στην προσπάθεια διαφυγής, με τον Π. Δριμύλη να βρίσκεται στην έξοδο του κτιρίου με τέσσερα παιδιά, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά ήταν κρυμμένα με την δασκάλα στην τουαλέτα. “Είπα στα παιδιά να τρέξουν και έτρεξαν” είπε και πρόσθεσε: “τα παιδιά δεν ξαναήρθαν και οι ηλικιωμένοι φοβούνταν. Υπήρχε τρόμος. Το κατάφερε η Χρυσή Αυγή”.

Τέλος, έκανε αναφορά και στην παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας, την ώρα της μοτοπορείας, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο μόλις για δύο μηχανές της ΔΙΑΣ, αριθμός ασφαλώς κατώτερος σε σύγκριση με τις περίπου 50 που συμμετείχαν στην πορεία. “Αλλά δεν κατέγραψαν ούτε τις πινακίδες. Το θέμα δεν είναι αν είχαν εμπλοκή αλλά αν είχαν ανοχή” εξήγησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα