Δίκη Χρυσής Αυγής. Η Μάγδα Φύσσα "έδειξε" Μιχαλολιάκο

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Την εμπλοκή του κατηγορούμενου γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου, επεσήμανε η Μάγδα Φύσσα. Εντάσεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών οδήγησαν την πρόεδρο να αναφωνήσει: "Αφήστε την να καταθέσει!"

Εμπλοκή του κατηγορούμενου γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκου, "βλέπει" η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία επεσήμανε στο δικαστήριο ότι ο πρώτος ήταν ενήμερος για το φονικό από τον συγκατηγορούμενό του και πρώην βουλευτή της ΧΑ, Ιω. Λαγό.

Η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, ρώτησε την πολιτική ενάγουσα ποιός κατεύθυνε  -κατά την άποψή της- την ομάδα, που επιτέθηκε κατά του Παύλου Φύσσα και της παρέας του. "Ο Πατέλης" υποστήριξε η Μάγδα Φύσσα, προσθέτοντας πως από τη δικογραφία προκύπτει ότι "στις 12.37 γίνεται τηλεφώνημα Λαγός - Μιχαλολιάκος που σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για ό,τι έγινε...".

Πρόεδρος: "Αφήστε την να καταθέσει.."

Η προσπάθεια των πληρεξουσίων δικηγόρων της πολιτικής αγωγής να επιδείξουν βίντεο στη μάρτυρα για να το σχολιάσει, οδήγησε σε μία αντιπαράθεση με τους συνηγόρους υπεράσπισης. Τέλος στους διαπληκτισμούς έδωσε η ίδια η πρόεδρος λέγοντας: "Έχει έρθει να καταθέσει ύστερα από τόσους μήνες και ακούει την αντιπαράθεση μεταξύ σας. Αφήστε την να καταθέσει...".

Παρ'όλα αυτά, η αντιπαράθεση δεν έληξε, η υπεράσπιση έφερε αντιρρήσεις στο να επιδειχθεί το βίντεο έστω και υπό μορφή φωτογραφιών. Εξαιτίας της έντασης που προκλήθηκε, η πρόεδρος της έδρας διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να επικρατήσουν ηπιότεροι τόνοι.

Νωρίτερα, η πρόεδρος συνέχισε την εξέταση της κ. Φύσσα:

Πρόεδρος : Φτάνουμε στον Ρουπακιά, ο οποίος χωρίς φασαρία, καταφέρει δύο καίριες μαχαιριές...χωρίς καμία συμπλοκή, χωρίς διαφορά

Μάγδα Φύσσα: Αυτή είναι η εκπαίδευση της ΧΑ

Πρ: Ποιό θεωρείτε ότι είναι το κίνητρο;

ΜΦ: Είναι να θέλουν να έχουν ισχύ στον κόσμο, οτιδήποτε αντίθετο από αυτούς πρέπει να τελειώνει...

Πρ: Έπρεπε να φτάσει κάποιος να καταφέρει αυτά τα πλήγματα;

ΜΦ: Το ίδιο δεν έγινε και στον Λουκμαν; Με μαχαίρι δεν μαχαίρωσαν και Λουκμάν; Εκπαιδεύουν δολοφόνους.

Πρ: Γιατί να φτάσουν μέχρι την ανθρωποκτονία;

ΜΦ: Είναι η δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Εκείνο το βράδυ απλά ήθελαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε. Δεν κουνιούνται από την θέση τους εάν δεν πάρουν εντολή...

Βεβαίως είχε εντολή να σκοτώσει. Όταν πήρε το ΟΚ ο πυρηνάρχης από το Λαγό, μαζεύτηκαν στην Τοπική και εκεί έδωσαν τις εντολές.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη προκειμένου να αποφασιστεί αν και με ποιό τρόπο θα επιδειχθούν τα βίντεο της δικογραφίας, καθώς και να τοποθετηθούν τα κατάλληλα τεχνικά μέσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάγδα Φύσσα: Η αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι ένα

SHARE:

24Media Network