Δίκη Χρυσής Αυγής. Αστυνομικός: Τους προσαγάγαμε γιατί δεν ταίριαζαν με την περιοχή

Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα ο αστυνομικός Κων.Κοτσοβός κατέθεσε για το ρόλο του στην υπόθεση

Η αδυναμία της αστυνομίας να ξεχωρίσει τους δράστες από τα θύματα στη συμπλοκή με κατάληξη τη δολοφονία του Π. Φύσσα αναδείχθηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός Κων.Κοτσοβός κατέθεσε πως κατέληξαν μαζί με το Γ. Ρουπακιά να συλλαμβάνουν και τους φίλους του άτυχου μουσικού.

Μάρτυρας:  "Αναζητούσαμε άτομα με μαύρα ρούχα που ήταν πολλοί μαζί, ενός συγκεκριμένου χώρου, σύμφωνα με την εντολή που είχαμε".

Πρ.: Βρήκατε κάποιους;

Μαρ.: Με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όχι, αλλά βρήκαμε κάποιους άλλους .Η  αρχική ενημέρωση ήταν ότι επρόκειτο πιθανόν για συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων.

Πρ.: Πρώτη φορά το λέτε αυτό.

Πολ.αγ.: τι είδατε τελικά όταν φτάσατε; ομάδες ΔΙΑΣ ήταν εκεί;

Μαρ.: Πρέπει να υπήρχαν...δεν θυμάμαι.

Πρ.: Αυτά τα πρέπει και μάλλον ...αν θυμάστε κάτι πείτε το.

Πολ.αγ.: παρά την παρουσία τόσων αστυνομικών δεν συνελήφθη κανείς. Γιατί ; όλοι ήσαστε στο χώρο της δολοφονίας του  Φύσσα;

Μαρ.: Δεν ξέρω

Πολ.αγ.: Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία Φύσσα τι σημαίνει;

Μαρ.: Δεν ξέρω να σας απαντήσω.

Πολ.αγ. : έχετε πει σε κατάθεσή σας ότι προσαγάγατε κάποιους που δεν ταίριαζαν με την περιοχή. Τι θα πει αυτό;

Μαρ:  ε, δεν είχαν και ταυτότητα . ..δεν ταίριαζαν με την περιοχή

Πολ.αγ.:  Γιατί  προσαγαγατε άσχετα από την Χρυσή Αυγή άτομα, κι όχι πως σας έλεγε το σήμα σας;

Πρ.: έχει δώσει διάφορες εκδοχές στις καταθέσεις του.

Μαρ.: Δεν βρήκαμε άτομα με τα χαρακτηριστικά που μας δώσανε

Πολ.αγ.: Αυτοί που πιάσατε  ήταν εντελώς άσχετοι.

Μαρ.: Ναι ...δεν ξέραμε ποιου χώρου ήταν

Σε παρατήρηση δε της προέδρου αν περιμένουν ενισχύσεις όταν βλέπουν κάποιον να τον χτυπάνε, ο μάρτυρα είπε: «Δεν μπορούμε να μπούμε σε 60 άτομα μόνοι μας, αν, για παράδειγμα στην συμπλοκή ήταν 40 άτομα, στην αρχή θα παρατηρήσουμε και θα περιμέναμε να γίνουμε τουλάχιστον 10 άτομα».

Για την ερχόμενη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, διέκοψε η δίκη της Χρυσής Αυγής. Το δικαστηριο ενώπιον του οποίου σημερα κατεθεσε ο αστυνομικός Κ. Κωτσοβός, διέκοψε με τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης να δηλώνουν οτι θα απέχουν απο τα καθήκοντα τους, λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία συμμετέχει και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά.  Έτσι, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί την Παρασκευή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α.: Πρώτα έφτασαν οι δημοσιογράφοι και μετά η αστυνομία

Πέταξε ξανά μπουκάλι η Μάγδα Φύσσα κατά Ρουπακιά: Θα σε σκοτώσω, απόβρασμα της κοινωνίας

SHARE:

24Media Network