Δίκη Χρυσής Αυγής: Η εισαγγελέας ζητά την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευόμενων μαρτύρων

Επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σήμερα Τρίτη 5/9/2017,  με την εξέταση ως μαρτυρα του δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευμαικού, παρουσία του πρώην βουλευτή της Χ.Α. Στάθη Μπούκουρα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σήμερα Τρίτη 5/9/2017, με την εξέταση ως μαρτυρα του δημάρχου Κορίνθου Αλέξανδρου Πνευμαικού, παρουσία του πρώην βουλευτή της Χ.Α. Στάθη Μπούκουρα. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση της υπεράσπισης να καταθέσουν και οι πέντε, επώνυμα και με φυσική παρουσία στο δικαστήριο

Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε "προστατευόμενων μαρτύρων" ενώπιον του Τριμελούς Εφετείο Κακουργημάτων, δίχως πλέον να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα, ζήτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε κατά την αγόρευσή της, ότι και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεσης, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. Έτσι, έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει».

Μετά την εισαγγελική εισήγηση, το λόγο έλαβε η πολιτική αγωγή, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο όρι πρωτού υποχρεωθούν οι πέντε μάρτυρες να προσέλθουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τί θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, μέχρι την επόμενη δικάσιμο την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην ένσταση που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι υπερασπιστές ζήτησαν τη φυσική παρουσία των πέντε προστατευόμενωνμ μαρτύρων, θέτοντας ζήτημα άσκησης των δικαιωμάτων της υπεράσπισης και αναφέροντας πως «αν καταθέσουν οι μάρτυρες αυτοί υπό το καθεστώς αυτό, δεν θα μπορέσετε ως Δικαστήριο να συναγάγετε ορθά συμπεράσματα. Θεωρούμε λοιπόν νομικά επιτακτικό να καταθέσουν επώνυμα».

SHARE:

24Media Network