Δίκη Χρυσής Αυγής: ‘Καθάριζαν τη Ζώνη για να αυξήσουν τα ποσοστά τους’

Δίκη Χρυσής Αυγής: ‘Καθάριζαν τη Ζώνη για να αυξήσουν τα ποσοστά τους’

Ο πολιτικώς ενάγων Μιχ. Βαξεβάνης, κατέθεσε στη δίκη της Χ.Α., υποστηρίζοντας ότι η επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, έγινε με ανθρωποκτόνο πρόθεση

Πολιτικά κίνητρα “είδε” ο Μιχάλης Βαξεβάνης, μέλος του ΠΑΜΕ στο “καθάρισμα” της Ζώνη Περάματος από τη Χρυσή Αυγή. Κατά την κατάθεσή του στη δίκη για την επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές το 2013 στο Πέραμα, ο ηλεκτροσυγκολλητής της Ζώνης υποστήριξε πως τα ποσοστά της “θα λύνανε και θα δένανε”.

Ο πολιτικώς ενάγων περιέγραψε στο δικαστήριο όλη την επίθεση που δέχθηκαν από χρυσαυγίτες, κατονομάζοντας, όπως και οι προηγούμενοι μάρτυρες, τουλάχιστον τρεις δράστες. Όπως εξήγησε, στόχος ήταν ο Σωτ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας αν η επίθεση είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, εξήγησε: “Όταν τον βλέπουν ξαπλωμένο, και βλέπουν πώς είναι, όταν είναι “τσουβάλι”, δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχει καταλήξει, ή όχι”.

Ο Μιχάλης Βαξεβάνης αναφέρθηκε στο όσα έλαβαν χώρα κατά την πεντάλεπτη επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ, περιγράφοντας τόσο τα χτυπήματα που δέχθηκε ο ίδιος, όσο και αυτά που έριξαν αναίσθητο το Σωτ. Πουλικόγιαννη.

“Κάποιος άλλος σήκωσε ένα ξύλο, έκανα δεξιά να το αποφύγω, και την τρώω στο φρύδι. Ενστικτωδώς σήκωσα το χέρι μου,κι έτσι έφαγα τις υπόλοιπες στο χέρι μου, στον αγκώνα, την ωμοπλάτη, είχα αρχίσει να γυρνάω το σώμα μου προς τα δεξιά, προς το έδαφος… Δεν μπόρεσα να δω πόσοι ήταν αυτοί που χτυπούσαν” ανέφερε.

Στη συνέχεια, είδε αιμόφυρτο τον Σ. Πουλικόγιαννη, ο οποίος “μου έδωσε την αίσθηση οτι ψυχομαχάει”. Όπως είπε, “έπεσα πάνω του για να τον προστατεύσω. Τον αγκάλιασα και προσπάθησα να τον απομακρύνω. Συνέχιζαν να χτυπάνε. Τον πήγα με μεγάλο κόπο, γιατί ήταν σαν τσουβάλι, είχε χάσει τις αισθήσεις του, τον έσυρα ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Παραμιλούσε, νόμιζε προφανώς ότι είναι όρθιος, έλεγε “γιατί μας χτυπάτε”. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ξαναλιποθυμάει. Δεν άντεχα να τον κρατήσω άλλο, τον γύρισα καθιστό στο πεζοδρόμιο”.

Η λήξη της επίθεσης ήρθε όταν κάποιος -“πρέπει να ήταν ο Χατζηδάκης (σ.σ. κατηγορούμενος στην υπόθεση)” είπε ο μάρτυρας- φώναξε “το Πέραμα από εδώ”. Ο μάρτυρας είδε τότε, κάποιους να πετάνε πέτρες, και τα καδρόνια που κρατούσαν στα χέρια τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα